1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo GTV i u Spider varijanti
Alfa Romeo GTV i u Spider varijanti
0

Alfa Romeo GTV i u Spider varijanti

510
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelni petogodišnji strateški plan Alfe Romeo uključuje dvadeset šest novih ili unapređenih modela.

Naravno, fokus je na komercijalno isplativim SUV modelima i elektrifikaciji, ali će tu biti i pravih poslastica za entuzijaste. U igri su novi 8C kupe sa preko 700 ks i GTV baziran na Giuliji Quadrifoglio. Međutim, kupe ponuda bi mogla da bude „začinjena“ i sa „vetrom u kosi“.

Car Magazine je izvestio da će GTV doći u dve forme, u kupe varijanti sa fiksnim krovom, 2021. godine, dok će Spider stići 18 meseci kasnije, tokom 2022. Oba modela će se pozicionirati ispod moćnog 8C, a počivaće na Giorigio platformi kao Giulia i Stelvio.

Sa ili bez krova, Alfa GTV će kao i Quadrifoglio biti pogonjena 2,9-litarskim V6 biturbo motorom, ali uz električnu asistenciju, tako da će isporučivati oko 600 konja. Autonomija čisto na električni pogon se procenjuje na 50 kilometara. Pogon na sve točkove će biti standardan, kao i 2+2 konfiguracija sedenja.

Još uvek nije poznato da li će i 8C dobiti „toples“ tretman. Već smo izvestili da će supersportistu krasiti monokok šasija od ugljeničnih vlakana i sprinto do stotke za manje od tri sekudne. Premijeru 8C očekujemo tokom 2022. godine.

Što se ostalih novih proizvoda Alfe Romeo tiče, treba očekivati unapređenu Giuliettu i nove krosovere iz C i E segmenta.

 

(510)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments