1. Home
  2. Liste
  3. 5 najužih gradskih automobila
5 najužih gradskih automobila
0

5 najužih gradskih automobila

6.89K
0
Podelite sa prijateljima:

U velikim gradovima, automobila je sve više a raspoloživog parking prostora samim tim još manje.

Pored toga, već nekoliko godina unazad je česta praksa lokalnih vlasti na zapadu da se smanjuju parking mesta da bi se na taj način stvorila dodatna. Međutim, što možemo i sami da posvedočimo, automobili su sve veći, čak i hedžbek tipa, dok SUV/krosoveri doživljavaju pravi procvat.

Iz svega navedenog se nameće da su mali, uski automobili, najpogodniji za urbanu eksploataciju. Iz tog razloga, WhatCar je izlistao pet najužih gradskih „mališana“:

  1. Hyundai i10

Širina: 1660 milimetara

Korejski predstavnik je tipičan gradski automobil. Uzak je i visokog profila, a uz to ima standardnih pet vrata. Dolazi sa višestrukim izborom efikasnih motora, koje karakteriše tih i uglađen rad. Sve verzije krasi prostrana kabina, kao i vodeći u klasi info-zabavni sistem.

  1. Seat Mii, Škoda Citigo, Volkswagen Up!

Širina: 1641 milimetar

Tri sestrinska modela nose različite bedževe na sebi ali se u suštini radi o istom modelu. Iste su širine, ali su pozicionirani nešto drugačije. Up! je nešto prestižniji, a samim tim i skuplji. Citigo je za „široke mase“, pa je najjeftiniji, dok se Mii našao negde u sredini, ciljajući više sportski nastrojenu klijentelu.

  1. Citroen C1, Peugeot 108, Toyota Aygo

Širina: 1641 milimetar

Ponovo tri srodna modela, dva francuska i jedan japanski, koji je ujedno i najskuplji.

  1. Suzuki Celerio

Širina 1600 milimetara

Mada je Celerio najmanji i najjeftiniji Suzukijev model, nije toliko „bazičan“ koliko bi se moglo očekivati. Sve verzije dolaze sa DAB radiom, električnim podizačima napred i petoro vrata. Dostupan je samo jedan motor, 1,0-litarski benzinac sa 68 ks.

  1. Kia Picanto

Širina 1595 milimetara

Osnovni zadatak gradskih automobila je da nude jeftin prevoz sa što manje kompromisa po pitanju unutrašnjeg prostora, kvaliteta i voznih karakteristika. Picanto zadovoljava sve kriterijume. Osigurava komfoniju i kvalitetniju vožnju od Celerija i Citigao a ima i bolji kvalitet enterijera. Uz to, on je najuži na listi.

 

(6889)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments