1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Fernando Alonso rekao „zbogom“ Formuli 1
Fernando Alonso rekao „zbogom“ Formuli 1
3

Fernando Alonso rekao „zbogom“ Formuli 1

386
3
Podelite sa prijateljima:

Posle 17 godine Fernando Alonso napušta Formulu 1. Španac je svoju odluku preneo preko društvenih mreža, a i ekipa McLarena dala je izjavu ovim povodom.

Na temu Alonsovog odlask,a Zek Braun izjavljuje sledeće: “Fernando je veliki ambasador ne samo McLarena već i Formule 1. Posle 17 godina u ovom sportu možemo ga svrstati među velikane Formule 1 čijoj je bogotoj istoriji dodao i svoj doprinos.

Za svakog dođe vreme da napravi promene, a Fernando je odlučio da to učini na kraju ove sezone. Nastavio je da na najvišem mogućem nivou, a znamo da će tako nastaviti i u preostalih devet trka ove sezone.”

Alonso će ostati upamćen kao dvostruki šampion sveta (2005/2006.), i kao čovek koji je uspeo da prekine dominaciju velikog Mihaela Šumahera. U njegovo vreme bio je najmlađi pobednik trke, najmlađi šampion i najmlađi vozač koji je odbranio naslov šampiona sveta. Za vreme svoje karijere vozio je za Renault, Ferrari i McLaren. Zabeležio je 32 pobede i 95 podijuma. 2010. i 2012. godine bio na korak od titule, u oba navrata borba se vodila do poslednje krivine, a pobedio  ga je Fetel u mnogo jačem Red Bull bolidu. Prava je šteta što ovakav jedan vozač na kraju svoje karijere ima samo dve titule. Po mnogima Alonso je jedan od najboljih vozača svih vremena, rame uz rame sa Senom, Šumaherom i ostalim legendama.

Španac još nije saopštio svoje planove za budućnos, ali smatra se da bi najverovatnije karijeru moga da nastavi u Indycar šampionatu kako bi uspeo da se domogne pobede na Indy 500 i postane drugi vozač u istoriji posle Grejema Hila koji je osvojio trostuku krunu (pobeda u Monte Karlu, 24 časa Le Mana i Indy 500). U tom pohodu želimo mu puno sreće i verujemo da će uspeti!

Dušan Topić

(386)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Da…kada je zavrsetkom sezone 2006 napustao Renault ja sam rekao da nikada vise nece biti sampion u F1,to sto je uradip sa Renaultom nece uraditi nikada vise ni sa jednim timom u F1, isto to kazem i za tim Red Bull sada,sto su osvojili sa Renaultom,osvojili su,nikada vise nece biti sampioni i na kraju ce nestati iz Formule 1 na isti onaj neprimjetni i skoro necujan nacin na koji su i usli u F1 kada su kupili vec ugaseni Jaguar. Razlog za to su veoma prosti i jednostavni,Alonso je okreno ledja Renaultu cim mu se ukazala prilika sutnuo je Renault… Pročitaj više »

Mad Max

Alonso je ocrneo Renault kad je pobekao iz njega. Renault koji mu je sve dao. I posle Renaulta nije ništa uradio. Bio je prva svirala Ferarija i Mclarena i bio je njihov grobar…. Mislim da se nadao povratku u renault, ali posle upošljavanja Rikarda u Renault je znao da je kraj…..
Pa nije Renault sisao vesla…… A Red bul sad m,ože da napravi muzej. Završio je gađanje.

Renault Terminator

Nadao se se 100% povratku u Renault.Ali vratio mu je Renault za 2006 a i za 2009 godinu.I to mu je vratio samo tako,da ne moze vise izdrzati u sampionatu F1 nego mora da bijezi.
Slican film ceka i Red Bull,taj film vec traje…samo polako,tiha i mirna voda brijeg roni.