1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 3 G20 (2019.) – sve što znamo o novajliji za sada
BMW serije 3 G20 (2019.) – sve što znamo o novajliji za sada
0

BMW serije 3 G20 (2019.) – sve što znamo o novajliji za sada

6.20K
0
Podelite sa prijateljima:

Sedma generacija BMW-ovog bestselera debituje u oktobru na Salonu automobila u Parizu.

Serija 3 je sa nama od 1975., kada je zamenila 02 seriju i u međuvremenu iznedrila šest generacija. Aktuelni model je lansiran krajem 2011., tako da se sve poklapa sa sedmogodišnjim modelnim ciklusom, kojeg praktikuje bavarska marka.

Novi G20 naravno zadržava pogon na zadnje točkove, ali to ne znači da neće biti podvrgnut nekim značajnim unapređenjima.

BMW-ova „trojka“ je oduvek bila popularna među mlađom, sportski nastrojenom populacijom. U međuvremenu je došlo do diversifikacije što se pogonskih jedinica tiče, tako da kupci u odnosu na afinitete i dubinu novčanika mogu da biraju brojne opcije, od trocilindarskog benzinca pa do M3 CS verzije. Tu je i 330e plug-in hibrid, tako da „trojka“ ima svakome da ponudi nešto.

Prvi prototipovi novog modela su spaženi još u januaru 2016. Od tada, globalna mreža je preplavljena razno-raznim špijunskim fotografijama.

Kao što je generalno praksa u nemačkoj automobilskoj industriji, na delu je evolucija, ne revolucija, kada je dizajnerska tema u pitanju. G20 se momentalno prepoznaje kao serija 3, ali sa elegantnijim farovima i zadnjom signalnom grupom. Nešto je veća i maska hladnjaka u vidu „bubrega“, a za očekivati je da i dimenzije budu za nijansu veće, baš kao i međuosovinsko rastojanje.

BMW ima „tradiciju“ da se drži iste postavke kada je enterijer u pitanju, tako da će nova serija 3 na ovom planu nastaviti filozofiju aktuelnog modela sa naravno većim ekranom info-zabavnog sistema i digitalnom instrumentacijom. Ono što je najbolja vest kada je o unutrašnjosti reč je to što će putnici na zadnjoj klupi imati više mesta za noge, ne samo zahvaljujući izdašnijim dimenzijama već i CLAR platformi.

G20 će na raspolaganju imati čitav spektar različitih pogonskih jedinica. Nova generacija „trojke“ će tokom svog životnog ciklusa iznedriti i električni model, koji će se staviti naspram Teslinog Modela 3.

Mada je dotični prototip imao tandem „auspuha“, ujedno je na njemu stajao natpis „električno test vozilo“, a maska hladnjaka je bila zatvorena.

Naravno, ono što nas najviše interesuje je novi M3. Očekuje se da raspolaže sa više snage nego aktuelni M3 CS, uz smanjenje ukupne mase. Ukoliko sudimo po informacijama koje je objavio BMW Blog, serija 3 će u proseku izgubiti 55 kilograma na težini.

Zvanična premijera se očekuje na Salonu automobila u Parizu. Isto tako je za očekivati da internet prezentacija bude održana recimo u drugoj polovini septembra. U međuvremenu možemo očekivati seriju „tizera“.

(6202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments