1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovana Honda HR-V sa 1,5-litarskim turbo benzincem i turbo dizelom
Restilizovana Honda HR-V sa 1,5-litarskim turbo benzincem i turbo dizelom
1

Restilizovana Honda HR-V sa 1,5-litarskim turbo benzincem i turbo dizelom

291
1
Podelite sa prijateljima:

Ipak, kupci će morati da sačekaju sledeću godinu, kada će im na raspolaganju biti 1,5-litarski turbo benzinci i dizeli.

Hondi treba verovati kada kaže da nam je pred očima restilizovani HR-V za 2019. godinu, za evropsko tržište. Međutim, promene su zaista suptilne. Ona najočiglednija se odnosi na anfas vozila, na kojem počiva sjajni hromirani panel iznad maske hladnjaka, koji je zamenio polirano crno rešenje prethodnika. Nekako, više nam se sviđa ono ranije. Dobre vesti što u svakom momentu može da se presvuče crnom folijom.

Prednji odbojnik je takođe revidiran, tako da su otvori za usis vazduha dublji i ugošćuju cirkularna svetla za maglu. Honda je neznatno modifikovala farove instaliravši nova sočiva projektora uz osvežavanje standardnih LED dnevnih svetala.

Kada je o zadnjem delu vozila reč, tu je takođe hromirana traka iznad registarske tablice koja prati temu prednjeg dela.

Oni koji se budu odlučili za skuplje verzije, moći će da uživaju u novodizajniranim naplacima od 17 cola i hromiranom završetku izduvne cevi. Viši paketi opreme donose kompletno LED osvetljenje s nešto tamnijim klasterom zadnje signalne grupe. Ukupno je osam boja na raspolaganju, uključujući novu „Midnight Blue Beam“ metalik (na fotografijama).

Pri ulasku u vozilo, ono što se odmah primeti su preoblikovana prednja sedišta sa boljom lateralnom podrškom. Honda je takođe obezbedila i nove, kvalitetnije materijale tapacirunga, dok skuplji HR-V dobija kombinaciju tkanine i kože sa dvostrukim šavovima. Dobre vesti su da je iskorišćen materijal za zvučnu izolaciju u lukovima točkova, požarnom zidu, strukturi prtljažnika i panelima vrata, što donosi tišu i ugodniju vožnju.

Da bi se dodatno redukovi šumovi koji ulaze u kabinu, opciono je dostupan Active Noise Cancellation sistem, po prvi put dostupan u Hondinom krosoveru B segmenta. Ova tehnologija koristi dva mikrofona postavljena u kabini, koja monitorišu buku niske frekvencije i neutrališu je kroz „precizno vremenski određene audio signale suprotne faze“, koji se šalju kroz zvučnike.

Dakle, da se vratimo na suštinu. Kupci u Evropi će i dalje moći da se odluče za atmosferski 1,5-litarski benzinac sa 130 ks i 155 Nm, koji smo testirali. Ovaj motor obezbeđuje sprint do „stotke“ za 10,7 sekundi kada je vozilo opremljeno manuelnim šestostepenim menjačem, dok je CVT verzija nešto sporija (10,9 sekundi). Hondini inženjeri su unapredili i-VTEC jedinicu smanjivši trenje između klipova i zidova cilindara. Na taj način se povećala efikasnost, ali i izdržljivost.

Ko bude želeo štedljivi 1,6-litarski dizel, moraće da čeka proleće 2019., kada će Honda lansirati HR-V sa 1,5-litarskim turbo benzincem. Nema reči o snazi ovog agregata, ali ono što znamo je da u CR-V-u isporučuje 175 ks sa manuelnim  menjačem i 195 konja sa CVT-om.

 

(291)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

HRVoje sa 1,5 turbo? Koja će to „zvijerina“ da bude 🙂