1. Home
  2. Sajmovi
  3. Šta nas čeka u nedelji Montereja
Šta nas čeka u nedelji Montereja
0

Šta nas čeka u nedelji Montereja

112
0
Podelite sa prijateljima:

Nedelja automobilizma u Montereju (Monterey Automotive Week), uključujući i događaj na Pebl Biču (Pebble Beach Concours d’Elegance), biće održana na poluostrvu Monterej, kalifornijskom poluostrvu, u drugom delu avgusta. Očekuju nas svetske premijere različitih konceptnih i serijskih modela, a među njima je i sveže najavljeni Lamborghini Aventador SVJ.

Audi PB 18 e-tron: „Dizajnerska studija puritanskog sportskog automobila budućnosti“ navodi proizvođač u zvaničnom saopštenju za štampu. Razvijen je u dizajn centru Bavaraca, Audi Design Loft u Malibuu. Kao zamenu za spoljne retrovizore, koncept poseduje kamere montirane na krov vozila, a što je svojevrsna spona sa krosover modelom e-tron i Avus koncepom iz 1991. godine.

Bentley Mulsanne W.O. Edition (2019.): najveći i najskuplji sedan britanske marke je uveden u proizvodnju još 2009., a naslednik najverovatnije stiže naredne godine. Kako bi podigao interesovanje javnosti za ovaj model, Bentley je odlučio da proizvede seriju od 100 automobila, od kojih će svaki posedovati delić radilice sa automobila koji je koristio lično Valter Oven Bentli, a koji je koristio agregat zapremine osam litara.

BMW Z4 (2019.): u razvoju je još od 2012. godine. Dakle, to je toliko neočekivano dug period, da se slobodno može reći da je BMW probio sve rokove. Za razliku od prethodnika iz G29 generacije, novajlija će posedovati meki sklopivi krov. Konceptno izdanje je predstavljeno na prošlogodišnjem Pebl Bič događaju u avgustu 2017. Proizvodni pogoni Magne Steyr će biti zaduženi za proizvodnju bavarskog, ali i japanskog roudstera Toyota Supra, za koju nije poznato kada će biti dostupna široj publici na uvid.

Bugatti Divo: još uvek nema puno zvaničnih informacija o ovom modelu, ali se očekuje da u tehnološkom smislu bude snažno oslonjen na Chiron: „Divo će biti proizveden u seriji od samo 40 primeraka. Neto prodajna cena je najavljena u visini od pet miliona evra „.

Infiniti koncept: dostupno je veoma malo detalja. Praktično, jedino što se zna je da će vozilo biti elektrifikovano.

Lamborghini Aventador SVJ: prototip verzije su se pojavljivale u javnosti prilično često, u poslednje vreme. Ipak, ostaje nam da vidimo atraktivan automobil bez karakterisčne kamuflaže u narandžastoj, crnoj i beloj boji. Očekuje se upotreba verzije motora sa oznakama 760PS, odnosno standardnog V12 agregata, zapremine uobičajenih 6,5 litara.

Mercedes-Benz Aesthetics Progressive Luxury concept: nakon što je Infiniti predstavio svoje viđenje konkurentskog modela proizvodima nekadašnjih legendi sporta Auto Union i Mercedes-Benz, na istom mestu prethodne godine, sada Daimler ovim konceptom ističe svoju bogatu istoriju, u formi koja će za sada biti skulptura. Pored ovog koncepta, očekivano je i predstavljanje jednoseta sa EQ oznakama.

Pininfarina Automobili PF0 (2021.): nedavno osnovana kompanija od strane Pininfarine i njenog osnivača Mahindre, sa sedištem u Minhenu, će ponudi “gamu ekstremno luksuznih i visoko performantnih elektrifikovanih vozila, dizajniranih i proizvedenih u partnersvu sa kompanijom Pininfarina SpA“. Prvi iz game nosi radni naziv PF0 a biće izrađen u veoma maloj seriji. Radi se o ultra luksuznom, čisto električnom hiperautomobilu. Prvi primerci će vlasnicima biti isporučeni „za manje od dve godine“.

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments