1. Home
  2. Vesti
  3. Jon Cirijak je jedan od 275 kupaca modela Mercedes-AMG Project One
Jon Cirijak je jedan od 275 kupaca modela Mercedes-AMG Project One
0

Jon Cirijak je jedan od 275 kupaca modela Mercedes-AMG Project One

282
0
Podelite sa prijateljima:

Prilikom predstavljanja četiri ekskluzivna modela marke Porsche, na izložbi upriličenoj u zdanju Cirijak kolekcije, vlasnik kolekcije je izjavio da se nalazi na listi izabranih kupaca za Daimlerov superautomobil Mercedes-AMG Project One. 

Modeli iz Cufenhauzena koji su tom prilikom prikazani su Porsche 911 R, Porsche 911 Exclusive Series,  Porsche 911 GT2 RS i Porsche Carrera 4 GTS, a njih je primila prva na WTA listi, takođe Rumunka, Simona Halep.

“Mercedes još uvek nije poslao profakturu za Project One. Namera mi je, u stvari bila da kupim dva primerka. Jedan za Cirijak kolekciju, drugi za Cirijak fondaciju. Međutim, proizvođač nije bio saglasan sa tim. Zato ću kupiti samo jedan primerak”, izjavio je Jon Cirijak.

Upitan o tome kako gleda na odluku Daimlera da kupcima ograniči raspolaganje kupljenim superautomobilom u roku od dve godine, Cirijak je odgovorio da “uprkos verovanju da bi kupci zloupotrebili privilegiju kupovine ovog autommobila, većina njih su strastveni ljubitelji četvorotočkaša, i ne žele da prodaju svoj primerak.

A, ukoliko bi neko i poželeo da ga proda, postoje načini da to učini bez obzira na restriktivne članove ugovora koji to zabranjuju. Naime, superautomobil može suštinski biti prodat, uz dogovor da se formalno vlasništvo zakonski prevede na kupca, tek po isteku dve godine.”

Mercedes-AMG Project One košta 2.275 miliona evra, a svih 275 primeraka, koliko će sići sa proizvodnih traka, već su prodati. Isporuke će se odigrati tokom naredne godine.

Jon Cirijak poseduje jednu od najekskluzivnijih kolekcija Mercedesovih vozila. U njegovom izložbenom salonu, lociranom u Bukureštu ili Monte Karlu, posetioci mogu da vide jedan iz limitirane serije od 75 primeraka modela Mercedes SLR McLaren Stirling Moss Edition (2009.), zatim Mercedes 540K Cabriolet A (1937.), koji je pobedio na manifestaciji Concours d’Elegance u Sinaju 2018. godine, Mercedes E60 AMG (1994.), Mercedes CLK DTM AMG (2006.), Mercedes 600 Pullman (1968.) ili na primer Mercedes 190 SL (1956.).

Cirijak takođe poseduje primerke raznih limitiranih serija modela marke Maybach: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet, koji je proizveden u seriji od 300 primeraka, Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, kojih je proizvedeno ukupno tek 99 primeraka.

Cirijak kolekcija se nalazi u blizini međunarodnog aerodroma u Bukureštu koji nosi naziv Henri Coandă, odnosno u predgrađu prestonice Rumunije. Vrata izložbene postavke su otvorena za posetice svaki dan od 10 do 19 časova. Nedavno je predstavljena i aplikacija za pametne telefone Tiriac Collection Mobile.

(282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments