1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Ranger i Volkswagen Amarok u sledećim generacijama braća?
Ford Ranger i Volkswagen Amarok u sledećim generacijama braća?
0

Ford Ranger i Volkswagen Amarok u sledećim generacijama braća?

344
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Ranger namenjen američkim kupcima je pred zvaničnim predstavljanjem, ali momci i devojke iz “plavog ovala” već rade na novoj generaciji pikap kamioneta srednje veličine, koji bi trebao da debituje sredinom sledeće decenije.

Sada stižu vesti da je ono što je nekada bilo zabranjeno voće, sada to više nije pa su tako veliki izgledi da će Fordov predstavnik u segmentu biti zajednički razvijen sa drugom generacijom konkurentskog modela Volkswagen Amarok. Ono što smo čuli o nemačkom pikapu od direktora australijskog ogranka Volkswagena, potpuno je u liniji sa iznetom pretpostavkom o zajedničkom razvoju dva modela.

Tom prilikom, pomenuti menadžer, Majkl Barč je izjavio da VW razmatra sve opcije koje bi omogućile da troškovi razvoja Amaroka budu što niži. Treba znati da su ova dva proizvođača, Ford i Volkswagen nedavno oformili svoju kompaniju kao rezultat zajedničkog poduhvata, a ona bi trebala da bude angažovana u oblasti proizvodnje komercijalnih vozila, a što bi moglo da uključi i pikap kamionet srednje veličine.

„Sve opcije su na stolu,“ rekao je Barč. „Ne bi bilo u redu kada bih rekao da nismo u kontaktu sa Fordom, ali nisam u poziciji da bi nešto komentarisao dalje na tu temu u ovom trenutku. Ipak, ono što je jasno, to je da moramo da iznađemo način da snizimo troškove razvoja Amaroka, koji se proizvodi na tržištima gde je cena radne snage visoka.“

Barč je imao zaista sadržajan i iskren razgovor sa novinarima, kojom prilikom je izneo više interesantnih stavova, pa vam predlažemo da obavezno pročitate članak koji smo pripremili na tu temu, pre nekoliko dana.

Ipak, da dodamo da je Barč još izneo mišljenje kako bi, u slučaju zajedničkog razvoja, Ranger i Amarok bili autentičniji automobili u odnosu na dvojac Nissan Navara i Mercedes-Benz X klase. Pritom, prema njegovom mišljenju, proizvođači bi posebnu pažnju morali da poklone diferenciranju proizvoda marki koje zajednički rade na razvoju pojedinih modela.

Predstavnik Volkswagena je odao priznanje Ford za kreaciju Rangera koji je dobro pozicioniran na globalnim tržištima.

Ukoliko se ove indicije obistine, to ne bi bila prva saradnja između Forda i Volkswagena. Tokom 1987. godine, dva proizvođača su razvila dve platfome za južnoameričko tržište, a za evropske kupce su zajedničkim snagama proizveli više kombi vozila, među kojima se ističu Ford Galaxy i Volkswagen Sharan.

(344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments