1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Wiesmann se vraća na scenu!
Wiesmann se vraća na scenu!

Wiesmann se vraća na scenu!

433
0
Podelite sa prijateljima:

Lepe vesti – Wiesmann se vraća! Proizvođač sportskih dvoseda najavljuje novi model i V8 izložbeni set za prestižne automobilske događaje.

Poznat po retro stilu, brzini i BMW-ovim motorima, Wiesmann je direktan izazivač TVR-a i Porschea 911. Kompanija je maja 2014. prekinula svoj rad zbog komplikacija sa izvozom u Ameriku.

Nova vlasnička struktura ima i sveže planove. Novi model će biti sklapan u Dulmenu, u Nemačkoj, a povratak će biti obeležen izlaganjem specijalnog V8 nasleđa na Salon Privé, gde će se pojaviti GTMF5 Coupe i MF4 Roadster. Sa 555 ks, GTMF5 do stotke stiže za 4 sekunde. Kao i svi Wiesmannovi modeli, baziran je na BMW-ovom pogonskom sistemu. Osnovan 1988., Wiesmann je startovao kao proizvođač maloserijskih sportskih automobila. Svaki primerak je ručno sklapan sa vrhunskom završnom obradom i najboljim što nemački inženjering može da ponudi.

Mada podsećaju na Jaguarove sportske modele iz četrdesetih, Wiesmannovi modeli ipak imaju jedinstvenu i prepoznatljivu formu. Prateći klasična načela koja podrazumevaju dugačku haubu i kratak zadnji deo, proizvodi nemačke marke su oduvek bili namenjeni istinskim automobilskim entuzijastima, koji ne vole „konfekcijske“ proizvode.

U periodu od 30 godina, Wiesmann je svoja „umetnička dela“, koja smo oduvek sa uživanjem pratili uživo u Ženevi i Frankfurtu, prodavao u Evropi, Aziji i na Bliskom Istoku, ali nije uspeo da osvoji američko tržište.

Uprkos teškoćama vezanim za likvidaciju, novi vlasnik je ušao u posao s ozbiljnim namerama da oživi staru slavu sa proizvodnim programom koji će novi model iznedriti već sledeće godine.

„Wiesmann je poslednji čistokrvni evropski sportski automobil. Proizvodi se u Nemačkoj i ja sam veoma srećan što imam priliku da učestvujem u kreiranju uzbudljive budućnosti“, rekao je Rohin Beri, upravni direktor Wiesmann Sports Carsa.

„Ovo je veoma uzbudljivo vreme za Wiesmann a mi smo oduševljeni što možemo da budemo deo ponovnog lansiranja ove kultne sportske marke“, dodao je Dejvid Begli, suosnivač i direktor prodaje Salon Privéa.

„Znajući za Wiesmann dugi niz godina, ono što on nudi je posebno – istinsko, purističko, vozačko iskustvo, zahvaljujući najnovijim BMW M pogonskim jedinicama, nepogrešivom akcentu na finim detaljima, kvalitetu i vrhunskoj završnoj obradi.“

 

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments