1. Home
  2. Vesti
  3. Pad broja uvezenih putničkih vozila u Kinu od 87%
Pad broja uvezenih putničkih vozila u Kinu od 87%
0

Pad broja uvezenih putničkih vozila u Kinu od 87%

187
0
Podelite sa prijateljima:

U odnosu na juni 2017. godine, broj uvezenih putničkih automobila na teritoriju Narodne Republike Kine, opao je za 87%. To znači da je ukupan broj primeraka koji su završili na ovom tržištu tokom juna ove godine, iznosio 15.000 primeraka.

Do naglog pada je došlo usled posledica trgovinskog rata, odnosno usled odluke proizvođača da vozila namenjena kineskim kupcima, isporuče pre stupanja na snagu revanšističkih i značajno uvećanih carinskih stopa, navode iz asocijacije koja prati industriju.

Podaci koje je u ponedeljak sa javnošću podelila Asocijacija prodavaca automobila iz Kine, pokazuju da je u prvoj polovini tekuće godine prodato ukupno 451.971 vozila, odnosno 22% manje nego prethodne godine. Podaci o broju prodatih primeraka na ovom tržištu, tokom jula meseca, tek treba da budu prezentovani.

Tokom maja, kineske vlasti su najavile značajno sniženje carinskih stopa, sa 25% na 15%, počev od 1. jula, na šta su pojedini proizvođači reagovali momentalnim sniženjem prodajnih cena, iskazanim kroz jednocifrene popuste. Međutim, u julu se dogodilo povećanje carinskih stopa na vozila uvezena iz Amerike, na 40%.

„Tržišna zbivanja u junu su se našla pod najizraženijim uticajem navedenih događaja,“ rekao je Vang Čun, direktor komiteta za uvoz navedene Asocijacije. „Mnogi prodavci su zaustavili svoje porudžbine u iščekivanju famoznog 1. jula,“ izjavio je on.

U Kinu je tokom prošle godine uvezeno 1,25 miliona  vozila, sudeći prema ciframa kojima raspolaže Kineska asocijacija proizvođača automobila.

Trenutno imamo situaciju u kojoj je deo proizvođača, među kojima je Toyota Motor Corp., snizio cenu svojih vozila, dok su neki drugi, kao BMW grupa, bili prinuđeni da podignu cene nekih svojih modela, zbog američkog porekla (modeli X5 i X6).

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments