1. Home
  2. Vesti
  3. Abarth 124 GT4 na stazi Monca (VIDEO)
Abarth 124 GT4 na stazi Monca (VIDEO)
1

Abarth 124 GT4 na stazi Monca (VIDEO)

285
1
Podelite sa prijateljima:

Fiat 124 Spider je italijanska verzija Mazde MX-5 sa malom razlikom ispod haube i različitim dizajnom karoserije. Mazda je jedan od najpopularnijih sportskih automobila na globalnom planu, dok smo se sa Fiatovim modelom upoznali 2017. (modelne) godine.

Fiatov pulen možda nema tako bogat pedigre kao japanski, što se amaterskog trkanja tiče, ali to bi uskoro moglo da se promeni, jer je u pripremi Abarth 124 GT4, italijanski odgovor na Mazdu MX-5 Cup.

U novom video klipu se može videti kamuflirani 124 GT4 kako „zuji“ Moncom. Tu su svi atributi koji krase ozbiljan trkački automobil, modifikovana krila, masivno krilo i isto tako masivan zadnji difuzor. Zvuk takođe nagoveštava vrhunsku radost.

U opisu videa se sugeriše koja bi pogonska jedinica mogla da bude u pitanju. Doduše, stvari su još uvek na nivou spekulacija, ali postoji verovatnoća da  se radi o 1,4-litarskom motoru iz Alfe Romeo 4C, impresivnom malom sportskom kupeu.

Ipak, Abarth će ovaj motor „abartovati“ na 380 ks, što je velika snaga za jedan mali dvosed. Sve to treba da bude i zvanično potvrđeno, na šta ćemo verovatno malo sačekati.

Glasine kolaju da će Abarth 124 GT4 učestvovati u italijanskom GT šampionatu, koji kreće krajem sledećeg aprila. U međuvremenu, na bar jednom od velikih salona ćemo moći uživo da vidimo novajliju.

 

 

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Moronov drug

Originalni model je u svoje vreme harao reli stazama. Videćemo koliko su današnji italijanski stručnjaci dorasli zadatku.
Inače Alfu 4C ookreće 1,75 l mottor.