1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Danijel Rikijardo napušta Red Bull
Danijel Rikijardo napušta Red Bull
1

Danijel Rikijardo napušta Red Bull

164
1
Podelite sa prijateljima:

Australijski vozač Danijel Rikijardo obavestio je Red Bull da će napustiti ekipu na kraju ove sezone. Njegovi dalji planovi još nisu saopšteni.      

Rikijardo se pridružio Rd Bullu 2008. godine kao član mlađih timova. Svoj debi u Formuli 1 Australijanac je imao 2011. godine na trci u Silverstonu za ekipu HRT. Dve sezone je proveo u Toro Rossu, nakon čega 2014. godine prelazi u Red Bull. Tadašnji klubski kolega bio mu je Sebastijan Fetel. Te godine Rikijardo je oduševio sve u Formuli 1. Zabeležio je tri pobede protiv ultradominantnog Mercedesa, a u odnosu na Fetela bio je za klasu bolji.  Verovatno je to bio jedan od razloga zašto je Nemac napustio Red Bull iste godine kako bi prešao u Ferrari. Za svoje vreme u Red Bull, Rikijardo je zabeležio sedam pobeda, 29 podijuma i dve pol pozicije.

Na odlazak Rikijarda iz tima Kristijan Horner izjavio je sledeće: “U potpunosti poštujemo Danijelovu odluku da napusti Red Bull i želimo mu sve najbolje u budućnosti. Želeli bismo da mu se zahvalimo na posvećenoti i ulozi koju je igrao od kad se pridružio timu 2014. godine, kao i na 29 podijuma koje je ostvario sa nama.

Nastavićemo da procenjujemo brojne opcije koje su nam na raspolaganju, pre nego što odlučimo koga ćemo upariti sa Maksom 2019. godine. U međuvremenu ostalo je još devet trka u 2018. i potpuno smo fokusirani da maksimalno iskoristimo sve prilike do kraja sezone.”

Kojim putem će Australijanc poći ostaje zagonetka. Mercedes je zatvorio svoja vrata za nove vozače produžetkom ugovora sa Botasom i Hamiltonom, Ferrari ima Fetela, a Italijanski mediji us pisali o tome da je Leklerk već prešao u njihove redove. Jedino ako Ferrari u međuvremenu nije odlučio da mladog Leklerka prebaci prvo u Haas kako bi skupio još malo iskustva, u tom slučaju Rikijardo bi imao mesto kod njih. Prelazak u bilo koji drugi tim trenutno bio bi čist promašaj. McLaren je u očajnom stanju i ne vidimo da bilo koja količina novca može privući Rikijarda kod njih, Haas teško da bi bio napredak takođe, a Renault je još daleko od bolida koji je konkurentan za borbu za pobede, a kamoli titule. Biće interesantno videti kako će se ova situacija razviti do kraja.

Dušan Topić

 

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ricardo je presao u Renault.To je zvanicno.
Auuu kakva bomba u Formuli1!!!!
Bravo Riki,ovakve poteze povlace samo sampioni a sa Renaultom to ces i biti.
Dobrodosao u nasu stalu,RENAULT.