1. Home
  2. Vesti
  3. Šta sve BMW priprema u toku ove i sledeće godine?
Šta sve BMW priprema u toku ove i sledeće godine?
1

Šta sve BMW priprema u toku ove i sledeće godine?

327
1
Podelite sa prijateljima:

M verzije takođe stižu sledeće godine.

BMW-ova modelna ofanziva je u punom zamahu. Nakon predstavljanja M2 Competition, X4, M5 Competition, X5 i serije 8 Coupe, na red stižu Z4, X7 i M8 Coupe. To nije sve, jer je šef kompanije, Harald Kriger, najavio da će novi (električni) iNEXT koncept biti premijerno prikazan u toku ove godine.

Stvari su uglavnom poznate i kada je 2019. godina u pitanju. Tokom iste konferencije za medije, Kriger je saopštio planove vezane za lansiranje serije 8 u kabriolet i Gran Coupe verzijama. Ova dva modela će zameniti ekvivalente iz serije 6, a tokom 2019. će iznedriti i M modele. Mada o tome nije bilo govora, sledeće godine će na tržište biti plasirana nova serija 1 sa prednjim pogonom, kao i nova generacija serije 3. Ukoliko se oslonimo na glasine, potonji model bi mogao da debituje pre isteka 2018., i to već na Salonu automobila u Parizu u oktobru, ali to treba uzeti sa blagom rezervom.

Sledeća, 2019., biće godina kada će BMW predstaviti novi X6, restilizovanu seriju 7, a vrlo verovatno i M verzije X3 i X4 (po prvi put u istoriji).  Slična je priča i sa Audijem i Mercedesom, BMW-ovim glavnim rivalima, koji takođe pripremaju čitav niz novih modela i akvizicija već sada glomaznim gamama.

Naravno, prioritet je na SUV modelima koji su trenutno veoma popularni, a dotični trend se sigurno neće menjati u skoro vreme, jer i dalje sve veći broj kupaca odbacuje hedžbeke i limuzine u korist SUV/krosovera.

 

(327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Brate…. kao da ovo kao da čitam o modelima sledećih kompanija: Samsung, LG, Lenovo, Apple 🙂