1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Andrea Doviciozo: Ducati više ne može da se osloni na „svoje staze“
Andrea Doviciozo: Ducati više ne može da se osloni na „svoje staze“
0

Andrea Doviciozo: Ducati više ne može da se osloni na „svoje staze“

144
0
Podelite sa prijateljima:

Ne postoji više „Ducatijeva staza“ u MotoGP-u, a to znači da još jedna pobeda u Austriji ne treba da se uzme zdravo za gotovo, smatra Andrea Doviciozo.

Ducati je oba puta pobedio na Red Bull Ringu, otkada je se ova staza vratila u MotoGP kalendar, 2016. Andrea Janone je dobio Dovicioza, te godine, da bi Dovi prošle godine trijumfovao u triler završnici protiv Marka Markeza.

„Stani-kreni“ priroda staze u Austriji je čini naklonjenom Ducatijevim performansama, poput nekih drugih staza sa dugim pravcima i sporim krivinama, kao što su Katar, Motegi i Sepang.

Međutim, Doviciozo smatra da je ovogodišnji šampionat „potpuno drugačiji“ u odnosu na prošlogodišnja dva, jer se ne može više računati na Ducatijevu poslovičnu prednost na dotičnim pistama.

„Pre dve godine, kada smo prvi put stigli u Austriju, pobedili smo s malom razlikom, ali smo imali veliku prednost“, rekao je on. „Isto smo uradili i prošle godine.

Sada smo brži, jer smo konkurentniji na gotovo svim stazama, pa čak i onim koje nikada nisu odgovarale Ducatiju. Međutim, nemamo više veliku količinu snage na nekim pistama iz nekoliko razloga.

Prvi se odnosi na to što su gume drugačije, što ne ostvarujemo trenutno 100 odsto mogućnosti sa njima, ili jednostavno to nisu gume koje su najbolje za nas.

Drugi razlog je taj što se neki rivali nalaze u boljoj poziciji nego što je to bio slučaj prošle godine. Iz tog razloga ne idemo u Austriju sigurni da ćemo pobediti.“

Vozač Pramac Ducatija, Danilo Petrući, kaže da oseća da nema više staze koja posebno odgovara nekom proizvođaču jer gume igraju veliku ulogu u određivanju konkurentnosti.

„Nemamo više „Hondine staze“, „Ducatijeve“ ili „Yamahine staze““, rekao je on. „Sve zavisi od balansa između guma, temperature, staze, jer se situacija menja iz trke u trku.

Svaka trka je drugačija. Mislim da nema staze gde neki proizvođač u startu ima prednost.“

 

 

 

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments