1. Home
  2. Vesti
  3. SuperSupra sa 1.800 ks (VIDEO)
SuperSupra sa 1.800 ks (VIDEO)
0

SuperSupra sa 1.800 ks (VIDEO)

503
0
Podelite sa prijateljima:

Sa 1.800 ks, ova Toyota Supra je legalna za svakodnevni saobraćaj.

Novi model koji već izvesno vreme čekamo, teško da će postati ikona kakva je četvrta generacija Supre. Toyotin čuveni 2JZ 3,0-litarski redni šestocilindraš je prošao test vremena, kao motor sposoban da isporuči neverovatnu količinu snage. U ovom slučaju, rezultat modifikacija iznosi 1.800 konja, što dotičnoj Supri omogućava da četvrt milje pređe za samo sedam sekundi. Uz sve to, automobil je homologovan za svakodnevni saobraćaj.

Ovolika konjica obezbeđuje proklizavanje točkova kada se stisne papučica gasa gotovo pri bilo kojoj brzini. Putem panela na centralnoj konzoli, moguće je podesiti kompjuter motora na različite postavke, tako da „zver“ biva „pitomija“ u regularnom saobraćaju.

Dakle, vozate se u svom automobilu najnormalnije, promenite gume i spremni ste da za sedam sekundi pređene četvrt milje. Nakon toga se odvezete kući. Ima li savršenijeg automobila za jednog istinskog „petrolheada“? Međutim, enterijer je ono što će odbiti ljubitelje komfora, jer je u potpunosti ogoljen.

Kada se podigne hauba, dolazi se do suštine priče. Gigantski turbo punjač je smešten tik uz motor. Po listi modifikacija, zadržan je gvozdeni blok motora, ali je unutrašnjost izmenjena, uključujući klipove, kolenasto vratilo i klipnjače. Naravno, revidirano je i bregasto vratilo uz opruge i ventile itd.

(503)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments