1. Home
  2. Vesti
  3. SEAT Ibica i Arona dobijaju digitalnu instrumentaciju
SEAT Ibica i Arona dobijaju digitalnu instrumentaciju
0

SEAT Ibica i Arona dobijaju digitalnu instrumentaciju

222
0
Podelite sa prijateljima:

Zbogom analognim pokazivačima, došlo je vreme za digitalni kokpit.

Nova vremena donose nove trendove. Mi smo zagazili jednom nogom u novo, digitalno doba, a SEAT (po dodatnoj ceni) Ibizu i krosover Aronu, oprema digitalnim instrument klasterom. Ova tehnologija nije nepoznata, posebno ne fanovima proizvoda VW grupe, kojoj pripada i španska podružnica.

Nakon Leona i Atece, koji su ovo digitalno rešenje dobili početkom godine, vreme je došlo i za manje modele da usvoje 10,25-inčni displej iza volana. TFT ekran ima rezoluciju 1.280 x 480 piksela i nudi uglađene grafičke tranzicije zahvaljujući brzini osvežavanja monitora od 75 Hz.  U zavisnosti od ličnih preferenci, vozači mogu da biraju između tri postavke displeja: klasične, digitalne i dinamične.

Baš kao i u slučaju info-zabavnog sistema, vozači neće morati da manuelnim putem podešavaju osvetljenost, jer ugrađeni senzori Digital Cockpita automatski podešavaju nivo na osnovu ambijentalnih uslova.

Oni koji su spremni da potroše dodatni novac na satelitsku navigaciju, moći će da uživaju u mapama u boji na vozačkom displeju, bez potrebe da pomeraju pogled na ekran info-zabavnog sistema, koji se nalazi na centralnoj konzoli.

Naravno, sličnu postavku poseduju i Polo i T-Roc. Ova tehnologija može da se pronađe i kod Škodinih modela, poput Octavije, Karoqa, Superba i Kodiaqa, gde se digitalni klaster instrumentacije nudi kao dodatna oprema.

Definitivno, prošli su dani kada su samo premijum VAG marke imale u ponudi ovu tehnologiju. Sada je dobijaju i najjeftiniji modeli. Jasno, da bi se napravila diversifikacija, primera radi, aktuelni Audi A8 poseduje mnogo sofisticiraniji, Audi Virtual Cockpit v2.0  sistem u skladu sa svojim premijum statusom.

Izvor: SEAT

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments