1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Octavia se u Evropi može kupiti sa pločom “Made in Russia”
Škoda Octavia se u Evropi može kupiti sa pločom “Made in Russia”
0

Škoda Octavia se u Evropi može kupiti sa pločom “Made in Russia”

570
0
Podelite sa prijateljima:

Počeo je izvoz na evropska tržišta liftbek verzije modela Škoda Octavia, proizvedene u pogonima GAZ grupe u Nižnjem Novgorodu. Ruska divizija Volkswagen grupe planira izvoz od 10.000 primeraka Octavije do kraja godine.

“Izvoz modela Škoda Octavia je već započeo, sa ciljem zadovoljenja tražnje za ovim liftbekom na evropskim tržištima. Nakon što ih proizvedemo, transferišemo ih u Češku, a odatle se dalje distribuiraju na ostala tržišta Evropske unije” – navodi direktor za eksterne i interne komunikacije Volkswagen grupe, Natalija Kostjukovič.

Volkswagen grupa, ogranak u Rusiji, već poseduje uspešno izvozno iskustvo. Predstavništvo kompanije u Rusiji je već izvozilo model VW Polo u sedan verziji, koji se proizvodi u fabrici u gradu Kaluga, kao i krosover Škoda Yeti (sklapan u Nižnjem Novgorodu), na meksičko tržište tokom 2016. i 2017. godine.  Trenutno se u pogonima u Nižnjem Novgorodu proizvode samo Octavia i Kodiaq, što se češke marke tiče.

Škoda je postala izvozni lider u 2017. godini, kada govorimo o tržištima van Carinske unije, zahvaljujući upravo modelu Yeti. Prema podacima Autostata, učešće ove marke u ukupnoj prodaji je dostiglo 40% – odnosno, u naturalnom pokazatelju 15.700 primeraka.

Volkswagen, Renault, Hyundai i Lada su marke koje koriste proizvodne pogone u Rusiji, kako bi izvozili na ostala svetska tržišta.

(570)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments