1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes ubeđen da će kupci prihvatiti EQ Boost tehnologiju lakog hibrida
Mercedes ubeđen da će kupci prihvatiti EQ Boost tehnologiju lakog hibrida
0

Mercedes ubeđen da će kupci prihvatiti EQ Boost tehnologiju lakog hibrida

372
0
Podelite sa prijateljima:

Iz Daimlera stižu izjave u pogledu uvođenja sistema lakog hibrida, koji se interno naziva EQ Boost, širom Mercedesove game. Naime, proizvođač je siguran da će ovo tehnološko rešenje biti lepo primljeno od strane kupaca, uprkos tome što elektrifikacija ponekad iritira kupce tradicionaliste.

Treća generacija kupea sa četvoro vrata, Mercedes-Benz CLS je promoter nove linije pogonskih sklopova koji koriste tehnologiju lakog hibrida. Ova vozila su opremljena takozvanim EQ Boost starter / alternatorom koji trenutno obezbeđuje dodatnih 250 Nm obrtnog momenta pri niskim obrtajima, a pored toga i omogućava funkciju jedrenja, u situacijama kada se automobil kreće umerenom, stabilnom brzinom duž autoputa.

Inicijalno će EQ Boost koristiti samo model iz središta CLS game, odnosno verzija CLS450, ali će se brzo proširiti kroz gamu, počev od ulaznog CLS350 pa do AMG CLS53. Naredni modeli koji će koristiti sistem lakog hibrida su, ulazni u svet C klase i E53 AMG kupe. U bliskoj budućnosti bi i ostali modeli trebalo da koriste ovo tehnološko rešenje.

Govoreći za australijski GoAuto, na lokalnoj premijeri CLS-a u Melburnu, portparol Mercedesa za Australiju i Pacifik i menadžer za korporativne komunikacije, Džeri Stamulis je rekao da istorijski podaci o uvođenju novih tehnologija od strane Daimlera, treba da liše kupce bilo kakvi briga i sumnji u pogledu perspektive EQ Boost tehnologije.

“Verujem da su naši kupci bezbrižni u situacijama kada uvodimo nova tehnološka rešenja u naše automobile. Mislim da znaju da to činimo u pravo vreme i da će sve funkcionisati savršeno,” rekao je on.

“Kada smo uveli nadpunjače, bili je diskusije o njima, pa zatim ista priča sa turbo punjačima. Ipak, mislim da smo svaki put dokazali da tehnologiju uvodimo u pravom trenutku, odnosno onda kada je dovoljno proverena. Na taj način kupci mogu da uživaju najbolje što ona pruža.”

On je dodao da će kupci modela CLS znati da cene ovu tehnologiju koja će biti karakteristična za svaku verziju iz game.

“Kada smo analizirali gamu modela CLS, znali smo da tipičan kupac ovog automobila želi sportski duh, luksuz i vrhunsku tehnologiju. Sportski atributi se ne podrazumevaju u E klasi i S klasi, ali zato izborom modela CLS dobijate ceo paket”.

“Dakle, uvođenje EQ Boosta na svaki pojedinačni model, biće nešto čemu će se radovati kupci koji su zainteresovani ne samo za tehnologiju unutar automobila, već i za motor, sam po sebi.”

Stamulis nije mogao da navede koji će sledeći model ugostiti EQ Boost sistem, ali je zato siguran da će uvođenje ovog rešenja u što veći broj vozila biti velika prilika za proizvođača.

“Sledeći model koji će dobiti ovu tehnologiju je C200, pa ćemo videti kako se četvorocilindraš ponaša uz EQ Boost, a sistem ćemo instalirati svuda gde to bude bilo moguće.”

Mercedes-Benz C200, će snagu dobijati iz turbo benzinskog motora zapremine  1,5 litre, koji će posedovati dodatnih 10 kW snage, uz 160 njutn metara obrtnog momenta, zahvaljujući EQ Boost sistemu.

Premijera ovog pogonskog sklopa se očekuje u avgustu. Mercedes-Benz CLS350, zahvaljući tehnologiji lakog hibrida, u mogućnosti je da koristi dvolitarski agregat, bez da mu performanse budu ugrožene.

Pored tehnologije blagog hibrida, Mercedes-Benz uskoro predstavlja EQ gamu čisto električnih vozila. Prvi model iz EQ game biće krosover EQC.

(372)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments