1. Home
  2. Vesti
  3. Markione je godinu dana znao da je teško bolestan
Markione je godinu dana znao da je teško bolestan
0

Markione je godinu dana znao da je teško bolestan

258
0
Podelite sa prijateljima:

Serđo Markione je više od godinu dana primao terapiju zbog „ozbiljne bolesti“, saopštila je Univerzitetska bolnica u Cirihu.

„Gospodin Serđo Markione je bio pacijent USZ-a. Zbog teške bolesti, on je primao terapiju više od godinu dana“, glasi saopštenje bolnice. „Mada su iskorišćene sve vrhunske medicinske opcije, gospodin Markione je nažalost preminuo.“

Pre nego što je bolnica izdala saopštenje u vezi sa Markioneovom smrću, otac partnerke bivšeg šefa FCA je izjavio za italijanski Corriere della Sera da je on „bio bolestan godinu dana“.

Pjer Luiđi Batecato, otac Manuele Batecato, rekao je da je Markione znao da njegovo zdravlje propadalo mnogo duže nego što je prvobitno saopšteno, ali nikada „se nije štedeo“.

Batecato je takođe rekao da je Markione prestao da puši pre godinu dana, a bio je poznat kao dugogodišnji, strastveni pušač.

„Pre godinu dana je prestao da puši. Činilo se da mu se zdravlje popravlja. Nikada nije stajao“, ispričao je Batecato. „Svima je bilo jasno da mu nije dobro. Fizički je propao, bio je premoren i teško je disao. S druge strane, bio je stalno u pokretu, putovao po celom svetu. Stalno je radio i nije nikada zapostavljao svoje obaveze.“

Markioneovo stanje, koji je preminuo u sredu, u 67. godini života, naglo se pogoršalo nakon navodne operacije ramena. Italijanski poslovni portal, Lettera43, izvestio je da je bivši šef FCA doživeo moždani udar tokom hirurške intervencije u Švajcarskoj.

„Razgovarao sam sa Serđom neposredno pre operacije i on je bio miran“, rekao je Bacato za Corriere della Sera. „Čak je zakazao sastanak koji je trebalo da se održi za nekoliko dana. Nakon toga, planirali smo da napravimo porodično okupljanje.“

Mada je Markione trebalo da se penzioniše u aprilu 2019., njega je na mestu CEO-a zamenio Majk Menli prošle subote.

Fiat Chrysler nije znao

FCA je saopštio da nije znao ništa u vezi sa Markioneovim zdravstvenim stanjem. „Iz razloga privatnosti, kompanija nije bila upoznata sa činjenicama u vezi sa zdravljem gospodina Markionea“, rekao je portparol FCA.

Italo-američki proizvođač je zatim bio upoznat sa hirurškom intervencijom i pogoršanjem zdravstvenog stanja Markionea od strane porodice, ali bez dodatnih detalja, s tim što je bilo jasno da se Markione neće vraćati na posao. Kompanija je hitno preduzela odgovarajuće poteze već narednog dana.

Markioneova porodica je izjavila za Bloomberg u elektronskom pismu da FCA i Ferrari SpA nisu znali za njegovo zdravstveno stanje sve do kraja prošle sedmice, kada su obavešteni da se on neće vraćati na posao.

Markione je imao bogatu karijeru i bio je omiljen među kolegama, političarima i liderima sindikata, kao uticajna i interesantna figura. On je ostavio dubok trag u automobilskoj industriji, posebno kada je reč o inovativnosti i preduzetničkom duhu.

Njegovo najveće postignuće je svakako spasavanje Chryslera od bankrota 2009. i udruživanje s Fiatom.

Markione i Manuela Batecato su bili u vezi gotovo deset godina. Iz prošlog braka ima dva odrasla sina.

„Serđova operacija je trebalo da bude jednostavna“, rekao je Batecato. „Desilo se najgore. Ne znam, ponekad mislim da bi sve bilo drugačije da nije otišao u Švajcarsku.“ Batecato je takođe rekao da će se njegova ćerka vratiti kući u Alpinjano nakon Markioneove sahrane.

„Mogla bi da se napiše knjiga o Serđu. Njegova priča se ne može svesti na nekoliko reči“, osvrnuo se Batecato. „On je uradio izvanredne stvari ali je bio jednostavna osoba. Nije bilo ničega kontroverznog u vezi sa njim. U centru njegovog života su bili posao i porodica.“

AutoRepublika

Izvor: Bloomberg

 

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments