1. Home
  2. Vesti
  3. Motori za osveženi Macan sa više snage
Motori za osveženi Macan sa više snage
0

Motori za osveženi Macan sa više snage

184
0
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji Porsche Macana i dizela, moraće da se odreknu jedne od ove dve stvari, pošto neće moći da ih dobiju u jednom pakovanju.

U inicijalnom saopštenju za Medije, Porsche nije saopštio bilo kakve detalje u vezi sa dostupnim motorima za manji krosover. Međutim, na samoj premijeri u Šangaju, prisutni su mogli da se informišu o agregatima. Vesti ima dobrih i onih manje dobrih.

Najpre, 2,0-litarski četvorocilindraš nastavlja sa 252 ks, ali će u Evropi biti „oslabljen“ na 245 konja, da bi bio uskladu sa Evro 6d-TEMP ekološkom regulativom. Ovo je na premijeri saopštio Ben Vajnberger, portparol Porschea, istakavši da će se osnovni Macan naći prvi u prodajnim salonima.

Oni koji žele snažniju verziju, moraće da sačekaju sledeću godinu, kada će model sa šestocilindarskim motorom biti lansiran na tržište, i to sa 354 ks u odnosu na sadašnjih 340. To ovaj model dovodi veoma blizu GTS-a sa 360 ks, koji nije spomenut, ali logično je da će i on dobiti povećanje snage.

Macan Turbo će pozajmiti motor od Cayennea S, što znači da je reč o 2,9-litarskom biturbo V6 agregatu sa 440 ks. On za 40 konja nadmašuje prethodnika.

Porscheov direktor prodaje, Detlef von Platen, takođe je rekao da će svi benzinski motori dobiti filter čađi, dok još uvek nije odlučeno da li će dizel opcija biti dostupna. Kompanija budnim okom prati dešavanja na tržištu da bi uvidela postoji li potreba za dizel motorom, ne samo što se Macana tiče, već i Cayennea.

Zbog ograničenja koju nosi Macanova aktuelna platforma, on neće dobiti hibridnu verziju u ovoj generaciji, što će se sigurno promeniti kada novi model stupi na scenu.

Izvor: Motor 1 Germany

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments