1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nirburgringa
Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nirburgringa
0

Lamborghini Aventador SVJ novi kralj Nirburgringa

321
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je samo „visilo u vazduhu“.

Lamborghini već izvesno vreme nagoveštava brzinu Aventadora SVJ, a na ovo smo zapravo čekali: oboren je rekord Nirburgringa u konkurenciji serijskih automobila, a novo najbolje vreme iznosi 6 minuta, 44,97 sekundi. Da podsetimo, bivši „kralj“ Nordšlajfea je bio Porsche 911 GT2 RS sa 6 minuta, 47,3 sekunde.

Nakon kratke kontroverze u vezi sa Huracan Performanteom i njegovog vremena od 6 minuta, 52,01 sekunde, Lambo se pobrinuo da niko ne postavi pitanje oko postignuća Aventadora SVJ. Doduše, kompanija još uvek nije objavila kompletan video, ali je SVJ bio opremljen kamerama unutar i van vozila, VBOX-Racelogic instrumentacijom i GPS-om. Za volanom je bio Marko Mapeli, test vozač.

Lamborghini ne želi da u potpunosti otkrije Aventador SVJ pre Nedelje automobila u Montereju, krajem avgusta. Ipak, poznato je nekoliko detalja u vezi sa superautomobilom iz Santa Agate. SVJ koristi najnoviju verziju aktivnog aerodinamičkog sistema ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), koji usmerava strujanje vazduha oko vozila da bi menjao vertikalni aerodinamički pritisak u zavisnosti od situacije u vožnji. Takođe, vozilo je prošlo kroz temeljnu „dijetu“, tako da je ostvaren odnos snage i mase od 1,98 kilograma po konjskoj snagi (2,03 kg/ks kod Supervelocea). To sugeriše da bi ukupna masa trebalo da bude oko 1.525 kilograma.

Kruća šasija SVJ-a i unapređeni pogonski sistem na sve točkove uz upravljanje na zadnjoj osovini, ovoj mašini su pružili još bolju upravljivost. Gume su Pirellli P Zero Corsa, dok su P Zero Trofeo R opcione.

Mada Lamborghini nije saopštio konkretne podatke po nekim glasinama V12 u SVJ isporučuje 770 ks, dok po drugim snaga iznosi 800 konja.

 

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments