1. Home
  2. Vesti
  3. Stigao je novi Audi Q3 (galerija)
Stigao je novi Audi Q3 (galerija)
0

Stigao je novi Audi Q3 (galerija)

974
0
Podelite sa prijateljima:

Prema modernim automobilskim tržišnim merilima, aktuelna iteracija modela Q3 je stara jer se u proizvodnji nalazi od 2011. godine. Stoga je Audi za 2019. godinu spremio novi model. 

Druga generacija Audija Q3 naći će se u evropskim prodajnim salonima u novembru tekuće godine, dok će prodaja na ostalim kontinentima početi 2019. godine. Audi je ostao veran svom obećanju da će u 2018. obonoviti SUV gamu, sve u skladu sa potražnjom za ovakvim tipom vozila.

Vizuelno gledano, ali i potpuno očekivano, maleni Q3 dizajnerski se ugledao na kraljevski dragulj marke sa četiri prstena – model Q8. Nova generacija Q3 je značajno porasla u svim pravcima, pa je tako nadolazeći model duži od aktuelnog za 9,65 centimetara sa međuosovinskim rastojanjem većim za 7,6 centimetara. Naravno ovakav rast imao je za posledicu veći prtljažnik i više prostora za putnike na zadnjoj klupi.

Prednja rešetka veoma liči na onu koju koristi A3 Sportback, dok celokupan dizajn odaje utisak umanjenog Q8. Kupci će moći da biraju između točkova od 17, 18 i 20 cola.

 

Unutar kabine ključna reč je digitalizacija. Instrumentalna tabla nije više analogna, već je u pitanju displej dijagonale 10,25 inča. Na centralnoj konzoli postavljen je ekran kojim se kontroliše informativno-zabavni sistem, dijagonala ovog tableta je 8,8 inča u nižim paketima opreme, dok je u najvišem paketu dijagonala 10,1 inča.

Audi ističe da je nova generacija Q3 tehnološki najnapredniji automobil u svojoj klasi. U prvi plan je novi sistem adaptivnog tempomata, koji sada omogućava automatizovanu lateralnu i longitudalnu kontrolu vozila, odnosno, prepoznaje automobile i u drugim trakama, a ne samo ispred i iza sebe. Aktivna autonomna kočnica, odnosno AEB dolazi kao sasvim očekivani sistem, s obzirom na to da je isti skoro pa postao standard među novim modelima, pre svega zbog NCAP testiranja.

Nemačka marka saopštila je da će na početku Q3 biti dostupan sa četiri motora. U pitanju su tri benzinske i jedna dizel pogonska jedinica. Snaga ponuđenih agregata je od 150 do 230 ks, a u zavisnosti od opreme u ponudi će biti pogon na samo prednje točkove, ili na sva četiri.

Audi je saopštio da će svi ponuđeni motori biti sa četiri cilindra i turbo punjačem, ali je ostao tajnovit po pitanju tačnih informacija koji su agregati u pitanju. Saopšteno je da će svi motori biti upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem ili sa sedmostepenom automatskom transmisijom.

 

 

(974)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments