1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen osveženi Porsche Macan (VIDEO I GALERIJA)
Predstavljen osveženi Porsche Macan (VIDEO I GALERIJA)
0

Predstavljen osveženi Porsche Macan (VIDEO I GALERIJA)

311
0
Podelite sa prijateljima:

Porscheov bestseler dobio „fensi“ LED zadnja svetla i veći ekran info-zabavnog sistema.

Macan je daleko najuspešniji model nemačke marke u prodajnom smislu. Plasiran je u preko 350.000 jedinica od začeća 2014. Prošle godine, prodat je u tri puta više primeraka od 911-ice, a sada je prošao kroz redovnu restilizaciju tokom sredine životnog ciklusa.

Osveženi model je lako prepoznati otpozadi, jer ga krasi traka koja spaja kućišta zadnjih svetala. Što se anfasa tiče, on je dobio ne tako vidne promene.

Dakle, „fazon“ Cayennea i Panamere Porsche nastavlja i na Macanu. Novajlija je dobio i novu boju pod imenom „Majami plava“, koja se pridružuje „Dolomit srebrnoj metalik“, „Krejon“ i „Mamba zelenoj metalik“. Spoljašnje promene zaokružuju novi naplaci od 20 i 21 cola.

Što se tiče kabinskog prostora, unapređena je centralna konzola, kojom sada dominira veći ekran info-zabavnog sistema. Dijagonale je 11 inča (ranije 7), uz proširenu funkcionalnost, uključujući inteligentnu glasovnu komandu i informacije vezane za saobraćaj u realnom vremenu. Macan takođe dolazi opremljen aplikacijom za mobilne telefone, uz pomoć koje vlasnici mogu da snime terenske egzibicije.

Još jedna očigledna promena u enterijeru je GT sportski volan, nasleđen od 911, koji unosi sportsku notu u ambijent. Naravno, košta dodatno, a krasi ga Sport Response dugme, ukoliko se kupac odluči za Sports Chrono paket. Za dobru atmosferu su zaduženi i sistemi grejanja vetrobrana i jonizacije vazduha.

Porscheovi inženjeri su poboljšali šasiju, odnosno vozne kvalitete, a nove gume bi trebalo da donesu više zabave za osobu za volanom. Što se motorizacije tiče, o njoj nije bilo reči, ali kao što smo ranije izvestili, sve jedinice bi trebalo da raspolažu s više snage. Povratak dizel Macana se ne čini baš verovatnim, dok je hibridna takođe odbačena kada je reč o aktuelnoj generaciji.

 

 

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments