1. Home
  2. Vesti
  3. Opel posle više decenija ostvario dobit
Opel posle više decenija ostvario dobit
0

Opel posle više decenija ostvario dobit

672
0
Podelite sa prijateljima:

Divizija koja posluje u sastavu PSA grupe, Opel/Vauxhall (OV) je zabeležila profit u prvom polugodištu tekuće godine u iznosu od 502 miliona evra. Matična kompanija je, takođe uvećala svoju dobit za iznos od 226 miliona evra, tako da ona iznosi 1,5 milijardi evra.

Prihodi PSA grupe su porasli za 40% pa su tako dostigli nivo od čak 39 milijardi evra, u istom periodu.

Automobilska divizija, predstavljena kroz akronim PCD (Peugeot/Citroën/DS) je zabeležila prihod od 22,1 milijardi evra, što reprezentuje rast od 11,4% u odnosu na prvih šest meseci 2017. godine, prevashodno zbog povećanog obima proizvodnje ali i miksa zemalja u kojima se nudi (5,4%), kao i proizvodnog miksa (+4,7%). Porastu je doprinela i prodaja partnerima (+3,2%), dok su negativan efekat ostvarile kursne razlike (-2,9%).

Prihodi Opel/Vauxhall divizije su iznosili 9,9 milijadi evra.

PSA grupa je dostigla stopu profita od 8,5% što je rekordni nivo, uprkos porastu cena sirovina i materijala, kao i negativnom uticaju kurseva razmene inostranih valuta.

„Grupa u kontinuitetu, od 2014. godine demonstrira svoju sposobnost da uveća profite stope, efikasnost i obim proizvodnje, uprkos brojnim negativnim okolnostima,“ izjavio je šef PSA grupe, Karlos Tavarez.

„Opel Vauxhall počinje da odbacuje dobre rezultate što će doprineti izgradnji novog imidža marki, a timovi koji rade u ovoj diviziji su nestrpljivi da iskoriste puni potencijal. Naša agilnost i snažna posvećenost ciljevima, kao i sposobnost da ostanemo fokusirani na rad, ostaju veliko preimućstvo i omogućavaju nam ispunjenje zacrtanih planova.“

(672)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments