1. Home
  2. Vesti
  3. McLarenova nova perjanica – Speedtail (VIDEO)
McLarenova nova perjanica – Speedtail (VIDEO)
0

McLarenova nova perjanica – Speedtail (VIDEO)

158
0
Podelite sa prijateljima:

Speedtail će biti najbrži automobil kojeg je kompanija ikada proizvela.

McLaren je obelodanio naziv budućeg „hiper GT automobila“, koji je do sada bio poznat po radnom imenu BP23.

Nova perjanica marke, nakon P1 i Senne u McLarenovoj „Ultimate seriji“, poneće naziv „Speedtail“. Kompanija iz Vokinga kaže da će raspolagati višom maksimalnom brzinom od bilo kojeg McLarena u istoriji, uključujući i legendarni F1, koji je preko 20 godina držao naslov najbržeg serijskog automobila na svetu. Maksimalna brzina Speedtaila od 391 km/h nadmašuje najbolji rezultat F1 za 5 km/h, a P1 i Sennu za 42, odnosno 51 km/h.

Biće proizvedeno samo 106 Speedtaila a svi su unaped rezervisani. Ujedno, novopečeni vlasnici će biti prvi koji će videti novi model.

Izdato je nekoliko skečeva-„tizera“ u vezi sa (aerodinamičnim) izgledom novajlije. Biće inkorporirani novi materijali a personalizacija po želji kupca praktično neće imati granice.

Pored toga što će biti najbrži McLaren ikada, kompanija obećava da će biti i najluksuzniji, tako da će mu odgovarajući rival biti Bugatti Chiron. Imaće postavku tri sedišta, kao F1, a pogoniće ga benzinsko-električna pogonska jedinica, slična onoj u P1. Proizvodnja je zakazana za početak sledeće godine.

 

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments