1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover zaštitio „Road Rover“ naziv
Land Rover zaštitio „Road Rover“ naziv
0

Land Rover zaštitio „Road Rover“ naziv

546
0
Podelite sa prijateljima:

Već smo objavili da Land Rover planira da lansira prvi model koji neće biti pripadnik SUV segmenta. Projekat je navodno nazvan „Road Rover“, a reč je o vozilu koje bi počivalo na novoj aluminijumskoj platformi  Jaguara XJ.

Sada, kao direktna potvrda glasina dolazi izveštaj o zaštiti imena „Road Rover“.

Ono što spekulacije čini još primamljivijim je potencijalni nekonvencionalni pogon. Po publikaciji Autocar, Road Rover će biti pogonjen tandemom elektromotora, što će mu obezbediti pogon na sve točkove i autonomiju od oko 480 kilometara po punjenju. Ukoliko se informacije ispostave tačnim, mogli bismo da dobijemo prvi potpuno električni Land Rover u istoriji.

Naravno, to što je zaštićen naziv ne mora da znači da je automobil uopšte ušao u razvojnu fazu. Ponekad kompanije štite nazive da ih ne bi preuzela konkurencija. To bi mogao da bude i ovde slučaj, ali ćemo na krajnji sud ipak sačekati.

Land Roverov partner, Jaguar, primera radi, ima patentirana brojna imena koja bi mogao da iskoristi u budućnosti, poput J-Type, J-Pace, C-Pace.., s tim što je prvonavedeni navodno rezervisan za sportski model sa srednjišnje pozicioniranim motorom. S druge strane, C-Pace bi mogao da bude kupe varijanta F-Pacea.

U svakom slučaju, Road Rover ne treba očekivati pre 2020., a godinu dana kasnije, nova generacija Range Rovera će imati premijeru na novoj, „modularnoj uzdužnoj arhitekturi“.

 

(546)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments