1. Home
  2. Vesti
  3. Kako su Nissan i Italdesign izrodili GT-R50 (VIDEO I GALERIJA)
Kako su Nissan i Italdesign izrodili GT-R50 (VIDEO I GALERIJA)
0

Kako su Nissan i Italdesign izrodili GT-R50 (VIDEO I GALERIJA)

348
0
Podelite sa prijateljima:

Mada izgleda kao koncept, ide u serijsku proizvodnju.

Nissan i Italdesign su iznenadili automobilsku zajednicu kada su skinuli veo sa GT-R50 krajem juna. Automobil je izazvao veliko interesovanje prisutnih i na Festivalu brzine u Gudvudu, koji su mogli izbliza da se upoznaju s njim.

Sada je Italdesign objavio video na svom YouTube kanalu, u kojem objašnjava ne samo kako se došlo na ideju o ovom automobilu u cilju 50. godišnjice postojanja GT-R-a, već i povodom proslave pola veka čuvene italijanske dizajnerske kuće.

Sve je počelo 2017., kada je Alfonso Albaisa, viši potpredsednik za globalni dizajn u Nissanu, posetio štand Italdesigna, gde se poveo razgovor o potencijalnom partnerstvu koje je na kraju izrodilo GT-R50. Dakle, dobili smo japanski superautomobil sa „apeninskim šmekom“. Timovi su uživali u „potpunoj slobodi“ prilikom dizajniranja automobila, razmatrajući brojne ideje.

Dve teme su se ispostavile kompatibilnim, te se automobilu koji je bio originalni GT-R Nismo podarila posebna „patina“. Izrađen ručno, GT-R50 je kreiran isecanjem panela karoserije sa automobila davaoca, da bi se implementirao drugačiji ram, a zatim se modifikovala šasija, da bi ugostila novu formu.

„Godzilla“ u interpretaciji Italdesigna je prošla kroz dodatne modifikacije koje je spremio Nismo, tako da je 3,8-litarski biturbo V6 „nasviran“ na 710 ks i 780 Nm. Pored toga, ogibljenje je dodatno optimizovano sa konstantno podesivim sistemom amortizacije, dok je Brembo zadužen za kočnice.

Pored dobrih postoje i „loše“ vesti. Naime, samo 50 primeraka će biti proizvedeno, a koštaće oko milion evra po jedinici.

 

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments