1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Mercedes F1 produžio ugovor i sa Valterijem Botasom
Mercedes F1 produžio ugovor i sa Valterijem Botasom
0

Mercedes F1 produžio ugovor i sa Valterijem Botasom

138
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes F1 je potvrdio da Valteri Botas ostaje u timu, najkraće do kraja sledeće sezone uz „jedan plus jedan“ ugovor.

Nakon što je Luis Hamilton potpisao dvogodišnji ugovor sa „srebrnim strelama“, dolaze i vesti u vezi sa finskim vozačem.

Šef tima, Toto Volf, nije krio da pomno prati tržište vozača, kao i da je istraživao druge opcije, sa Danijelom Rikijardom kao najozbiljnijim potencijalnim kandidatom.

Ipak, bez obzira što je serija malera udaljila Botasa od potencijalnog osvajanja titule ove sezone, on je učinio dovoljno da mu Mercedes ponudi produžetak ugovora, uz opciju za 2020.

„Ostaću sa timom u 2019. a zatim postoji mogućnost i za 2020.“, potvrdio je Botas. „Zaista sam zadovoljan. Volim da radim s ovim timom, volim timski duh, atmosferu i to što se svi vredno trude da dođemo do vrhunskih rezultata.

Ja ću se i dalje truditi da dam sve od sebe da postignem te rezultate. Daću 100 odsto sebe kao i uvek, tako da sam veoma srećan što ostajem u timu.“

Volf je dodao: „Mi smo veoma zadovoljni što možemo da produžimo Valterijev ugovor za najmanje jednu sezonu i što ćemo moći da potvrdimo vozački tandem za 2019. pred trku na domaćem terenu, u Hokenhajmu.

Valterijeve performanse su bile sjajne ove sezone i da nije bilo naših grešaka i pehova, on bi bio vodeći u šampionatu. Kada smo doneli odluku za 2019., nismo u obzir uzeli samo brzinu i radnu etiku, već i karakter. Njegovi odnosi s timom, uključujući i Luisa, otvoreni su i puni poverenja, bez bilo kakve politike.“

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments