1. Home
  2. Vesti
  3. Great Wall je zabeležio rast neto dobiti od 52%
Great Wall je zabeležio rast neto dobiti od 52%
0

Great Wall je zabeležio rast neto dobiti od 52%

156
0
Podelite sa prijateljima:

Great Wall Motor Co., najveći kineski proizvođač lakih kamioneta je objavo da je u prvom polugodištu iskazao za 52% veću neto dobit, koja je iznosila oko 552 miliona američki dolara. Kao razlog za ovako uspešno poslovanje, proizvođač je označio profitabilniji proizvodni miks.

Prihodi su porasli za 18%, što znači da je glavnina rasta dobiti imala uporište u nižim troškovima, odnosno boljoj kombinaciji modela u proizvodnji. Dakle, kineska kompanija je optimizovala proizvodni miks, što je i dovelo da porasta profitabilnosti.


Za prvih šest meseci ove godine, Great Wall je uvećao obim isporuka za 2,3% što znači da je ukupno 471.500 primeraka sa oznakama ove kineske marke, pronašlo kupce na tržištu.

Isporuke automobila novoformirane luksuzne marke Wey, koja posluje u sastavu kompanije Great Wall, dostigle su brojku od 76.574 primeraka u prvom polugodištu ove godine. Great Wall je počeo sa isporukama tri modela sa ovim oznakama, i to dva kompaktna krosovera VV5 i VV7, kao i P8, kao još jedan predstavnik SUV segmenta.

Početne cene osnovnih Wey modela se kreću od 19.000 do 32.000 evra, što je značajno više od cena vozila koje nose Haval oznake, kao i oznake marke Wingle koje takođe koristi Great Wall.

Sedište Great Walla se nalazi u kineskom gradu Baoding koji je lociran na zapadu zemlje, a akcije kompanije se kotiraju na berzama Šangaja i Hong Konga.

Podsetimo, prethodne nedelje je Great Wall potpisao ugovor sa BMW grupom, kojim je definisano formiranje zajedničkog preduzeća sa kapitalom od oko 645 miliona evra, a koje bi trebalo da bude angažovano u proizvodnji elektromobila. Sedište ove kompanije će biti u Čangjigangu, na istoku Kine. Prvi primerci elektromobila iz ove kompanije, trebalo bi da budu predstavljeni 2021. godine.

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments