1. Home
  2. Vesti
  3. Avtovaz obustavlja proizvodnju modela Lada Priora
Avtovaz obustavlja proizvodnju modela Lada Priora
0

Avtovaz obustavlja proizvodnju modela Lada Priora

425
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvodnja modela Lada Priora će biti obustavljena do kraja ovog meseca, potvrđeno je iz kompanije Avtovaz pre nekoliko dana. Odluka je doneta na osnovu procene interesovanja kupaca koji su, logično pokazali više entuzijazma za novije modele ovog proizvođača.

Prema podacima kojima raspolaže Autostat, Priora je bila pozicionirana među deset najpopularnijih modela za 2017. godinu, među kupcima u Rusiji. Ukupno je tokom prethodne godine, prodato oko 15.000 primeraka Priore. Međutim, prodajne brojke su ove godine drastično opale, pa Priora nije mogla da se kvalifikuje čak ni među prvih 25 modela na ruskom tržištu. Ovaj podatak se odnosi na prvo polugodište aktuelne godine.

Avtovaz je obelodanio planove prema kojima će na pogonima za proizvodnju vozila i komponenti doći do obustava. Ipak, proizvodnja modela Lada 4×4 će nastaviti da se odvija na trećoj liniji za montažu, odnosno na onoj liniji na kojoj je ranije bila sklapana Priora.

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments