1. Home
  2. Vesti
  3. WLTP isključio VW Golf GTI s tržišta
WLTP isključio VW Golf GTI s tržišta
1

WLTP isključio VW Golf GTI s tržišta

384
1
Podelite sa prijateljima:

Sa osmom generacijom Golfa na vidiku, osnovni Golf GTI VII se najverovatnije neće vraćati.

WLTP, o čemu smo detaljno pisali, na snagu stupa početkom septembra. Nova ekološka procedura zadaje ozbiljne glavobolje Volkswagen grupi.

Takođe smo izvestili da su SEAT Leon Cupra i Golf R izgubili 10 ks da bi bili u skladu sa strožom emisionom regulativom. Takođe, Porsche mora da prestroji svoje porudžbine pre isteka važećeg NEDC-a.

Volkswagen je pretrpeo još jedan udarac jer mora da povuče osnovni Golf GTI iz Evrope, gde će biti dostupan isključivo Golf GTI Performance. Eventualno će mu se pridružiti serijska verzija Golf GTI TCR koncepta. Što se osnovne verzije „hot heča“ tiče, ne treba očekivati njen povratak, posebno imajući u vidu da osma generacija treba da debituje u prvoj polovini naredne godine.

Ostaje da se vidi da li će WLTP imati isti uticaj i na Octaviju RS, koja koristi usluge istog motora. Pored VW imperije, nova regulativa utiče i na druge proizvođače. Primera radi, BMW M3 ide u penziju sledećeg meseca, dok će njegov „dvojajčani blizanac“, M4, imati pauzu od oko dva meseca nakon čega će se vratiti na tržište, jer nova generacija performantnog kupea treba da stigne za par godina, dok novi M3 stupa na scenu krajem 2019.

Iz istih razloga, Peugeot penzioniše 308 GTi.

 

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Logičan sled dogadjaja.