1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Supra u ponudi i sa četiri cilindra
Toyota Supra u ponudi i sa četiri cilindra
0

Toyota Supra u ponudi i sa četiri cilindra

237
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota je potvrdila da će se u gami naći lakša, jeftinija verzija koju će pokretati četvorocilindarski motor. Model koji je u velikoj meri utemeljen u roudsteru sa BMW oznakama će, dakle koristiti turbo benzinski agregat oznake B48B20, uz najavljenu turbo benzinsku šestocilindarsku jedinicu, koja je označena sa B58B30.

Iako će manji motor definitivno posedovati manju izlaznu snaga, ni tih oko 265 konja koliko se očekuje, neće biti za potcenjivanje. Naravno, veća jedinica će biti, sa 340 konjskih snaga, osetno snažnija, navodi Tetsuja Tada, šef inženjering tima koji je vodio proces razvoja Supre. Potvrde su stigle, tokom održavanja festviala brzine u Gudvudu.

U razgovoru sa novinarima američkog specijalizovanog portala Road & Track, Tada je najavio da će Supra sa manjim motorom biti lakša, da će imati bolju raspodelu mase po pogonskim osovinama, kao i da će prolasci kroz krivine za volanom ove verzije biti direktniji i samim tim zabavniji. Oba motora su uparena sa osmostepenom automatskom transmisijom koju potpisuje nemački ZF, i koja nas svakom prilikom nanovo oduševi. Ipak, jop uvek se ne zna da li će ovo rešenje za transmisiju biti jedina opcija.

Ovim potezom, čini se da Toyota želi da udovolji ljubiteljima stare verzije Supre, koja nosi oznake A80 Supra. Road & Track navodi da je Tada preporučio verziju sa manjim agregatom svima onima koji su poklonici ranijeg modela, kako zbog finansijskih ušteda, tako i zbog lakšeg prednjeg kraja ove varijante.

Navodi koje prenosimo, nagoveštavaju da dva pogonska sklopa neće posedovati drastično različite komponente šasije. Ostaje nam da sačekamo još malo i dobijemo od proizvođača uvid u kompletne specifikacije vrelog noviteta koji se željno iščekuje na svim meridijanima.

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments