1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Macan – premijera restilizovanog modela do kraja meseca
Porsche Macan – premijera restilizovanog modela do kraja meseca
0

Porsche Macan – premijera restilizovanog modela do kraja meseca

133
0
Podelite sa prijateljima:

Porscheov bestseler je spreman za restilizaciju. Pored oficijelnih „tizera“, kompanija je potvrdila premijeru krajem ovog meseca.

Osveženi Macan samo što nije. Veo sa novajlije će biti skinut u Kini do kraja ovog meseca.

Novi zvanični „tizeri“ potvrđuju da je malo toga zapravo izmenjeno. Doduše, laka kamuflaža je i dalje prisutna, ali malo toga novog se može nazreti. Neznatno je revidiran donji deo prednjeg odbojnika, novi je dizajn farova, kao i zadnjih svetala. Zadnju signalnu grupu će od sada krasiti LED traka, koja će spajati kućišta, pružajući se čitavom širinom.

Macan je u Porscheovu gamu ušao 2014., da bi ubrzo postao bestseler marke. Prošle godine je marka iz Cufenhauzena isporučila 246.375 automobila na globalnom planu, od kojih se 97.202 odnosilo na Macan.

Sa trenutnim učešćem od oko 40 odsto u prodaji, manji SUV je veoma važan za Porsche u komercijalnom smislu, tako da je osveženje neophodno da bi i dalje bio ispred konkurencije. Fotografije kabinskog prostora još uvek nisu dostupne, ali treba očekivati moderniji info-zabavni sistem, oštriju rezoluciju i obimniju digitalizaciju.

Kada je reč o izmenama ispod haube, novi Macan možda neće biti dostupan s dizel motorom, dok će najekonomičniju opciju činiti 2,0-litarski benzinac sa novim filterom čađi.

Šestocilindarski motori će biti revidirani. Porsche će Macana S opremiti 3,0-litarskim V6 sa 355 ks, 15 više nego ranije. Što se Macana Turbo tiče, on će preuzeti 2,9-litarski turbo V6 iz Audija RS4 sa 440 konja.

 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments