1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M8 na Nirburgringu (VIDEO)
BMW M8 na Nirburgringu (VIDEO)
0

BMW M8 na Nirburgringu (VIDEO)

283
0
Podelite sa prijateljima:

Ove godine će M8 zameniti M6.

BMW M6 konačno odlazi u istoriju, jer će ga zameniti prvi M8 u istoriji. Najpre kupe, zatim kabriolet, a moguće je i Gran Coupe, bavarska perjanica će biti dostupna u rasnom „M“ izdanju i pozicioniraće se iznad M850i. Naravno, bez obzira na veličinu i težinu, bio bi pravi greh da se M „osmica“ ne potera na stazi poput Nordšlajfea, a upravo  tu se odigravaju finalna testiranja.

Nakon lansiranje X5 M, X6 M i nedavno M5, budući M8 će takođe posedovati xDrive pogon, najverovatnije pozajmljen iz „petice“. Kao i u slučaju M5, zadovoljiće puritance, jer se pritiskom na dugme dobija čist pogon na zadnje točkove.

Još uvek se ne zna tačno sa koliko snage će raspolagati 4,4-litarski V8, ali naravno da će biti više od 530 ks i 750 Nm, koliko isporučuje u M850i xDrive. Barijera od 600 konja će najverovatnije biti probijena, dok optimisti smatraju da će M8 dostići čitavih 650 ks. Menjač je naravno osmostepeni automatski.

Kada je reč o stajlingu, hajde da dodamo 20-30 odsto „agresivnosti“ u odnosu na M850i.

Izvor: Automotive Mike via YouTube

 

(283)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments