1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW M3 sa Corvette „srcem“ (VIDEO)
BMW M3 sa Corvette „srcem“ (VIDEO)

BMW M3 sa Corvette „srcem“ (VIDEO)

587
1
Podelite sa prijateljima:

Ovo je Frankenštajnovo čudovište je onakvo kakvo bi mnogi zapravo  želeli.

Pravi automobilski entuzijasti se i dalje okupljaju na forumima, bez obzira što su društvene mreže okupirale sve od „7 do 77 godina“. Na ovim mestima se mašta razvija do maksimuma kada je u pitanju „šta bi bilo kad bi bilo“, a sada takav jedan primerak automobila imamo u realnom svetu.

Dodavanje turbo punjača na „visokoturažni“ atmosferac nije neuobičajena praksa, ali šta ako se moćna (i legendarna) mašina zameni još snažnijom, i to iz potpuno druge „ergele“?

Jedan vlasnik BMW-a M3 E92 je odlučio da iz koša motora izivadi S65 V8 i zameni ga sa takođe V8, ali iz General Motorsa. Za neke bi ovo možda bilo „bogohuljenje“…

Međutim, agregat o kojem je reč je LT4 V8 sa kompresorom iz Corvettea Z06. Motor isporučuje 650 konja i 880 Nm. Po vlasniku, zbog modifikovanog usisa i izduva, snaga iznosi zapravo 680 konja, dok je preko 700 ks lako dostupno uz par dodatnih modifikacija na motoru.

Ovaj „tjunirani“ M3 ima dve ECU jedinice, jednu za motor a drugu za elektroniku. Tu su i veće kočnice koje treba da ukrote dodatnu snagu.

U suštini, kada su dorade ovog tipa u pitanju, one mogu da budu „beskonačne“ u zavisnosti od toga koliko novca ste spremni da izdvojite. Delovi i „ruke“ mogu da koštaju na desetine hiljada (dodatnih) dolara, ukoliko recimo, Hondu Civic želite da pretvorite u „zver“ koja četvrt milje prelazi za osam sekundi.

Kada je o automobilskim entuzijastima reč, automobili su produžetak njihovog ega, kao i statusni simbol. Ovaj vlasnik BMW-a M3 je želeo više snage. To je i dobio.

 

(587)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Moronov drug

Spadam u gore spomenute „neke.“
Siguran sam da je isto, a i više, mogao izvući i iz originalnog motora, a da pri tom ne naruši u velikoj meri odnos mase po osovinama, kao i ukupnu masu vozila. Samim tim i vozne karakteristike.