1. Home
  2. Vesti
  3. Tramp ponovo zapretio Evropljanima
Tramp ponovo zapretio Evropljanima
1

Tramp ponovo zapretio Evropljanima

303
1
Podelite sa prijateljima:

Američki predsednik, Donald Tramp, ponovo je zapretio Evropskoj uniji sa carinama na uvoz automobila, ukoliko ovaj blok ne bude igrao fer trgovinsku igru.

Tramp je ponovio svoj stav da EU ne tretira pošteno SAD u oblasti trgovine, ugrožavajući na taj način američke farmere, javlja Rojters.

„To će se promeniti, a ja mislim da ćemo i biti svedoci toga jer 25. jula oni dolaze da započnu pregovore sa mnom. Videćemo“, rekao je Tramp na konferenciji za medije na kraju sastanka sa NATO liderima.

„Ukoliko oni ne budu pregovarali sa dobrim namerama, mi ćemo uraditi ono što moramo sa milionima automobila koje ulaze u našu zemlju sa praktično nultom carinom, odnosno sa minimalnim troškom… Smatram da bi to bio veoma efektan način za pregovore ali ja ne pregovaram, samo želim pošten odnos prema SAD“, citirao je Rojters američkog predsednika.

On je stigao u Veliku Britaniju 12. jula, u posetu označenu kao radno putovanje a ne zvanična poseta državi. Nije razgovarao sa predstavnicima medija koji su ga sačekali na aerodromu, a helikopterom je prebačen u novu američku ambasadu u Londonu.

 

(303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MaPe

Zasto je problem da carina bude ista za obe strane, kome to ne odgovora?