1. Home
  2. Sajmovi
  3. Goodwood Festival of Speed 2018. (LIVE STREAM)
Goodwood Festival of Speed 2018. (LIVE STREAM)
0

Goodwood Festival of Speed 2018. (LIVE STREAM)

164
0
Podelite sa prijateljima:

Goodwood Festival of Speed je otvorio svoja vrata posetiocima, a mi pomoću live streama možemo da pratimo dešavanja.

Ovogodišnja manifesticija je i zvanično počela. Vojvoda od Ričmonda je još jednom otvorio jedan od najznačajnih događaja u automobilskom kalendaru.

Stotine automobila, kao i motocikala, spustili su se do imanja u zapadnom Saseksu, a mnogi se pripremaju za glavnu atrakciju, čuveni uspon dugačak 1,16 milja.

Ove godine je centralno mesto zauzela  52 metra visoka Porscheova statua.

S obzirom da je ovo veoma važan događaj za proizvođače, posebno one iz luksuznog, premijum i sporskog segmenta, imamo prilike da uživamo u dinamičnim premijerama atraktivnih četvorotočkaša.

Ove godine, na Festivalu brzine u Gudvudu, biće dosta premijera, i dok su neke marke unapred potvrdile svoje namere, neki će nas iznenaditi. U međuvremenu, hajde da vidimo listu povrđenih modela:

Alfa Romeo

Dve nove specijalne edicije, sa nirburgrinškim pedigreom su tu: Stelvio Quadrifoglio i Giulia Quadrifoglio u NRING izdanjima. Oba modela će biti proizvedena u 108 primeraka, a ono što ih karakteriše je mat siva boja, karbon keramičke kočnice i Sparco sportska sedišta. I jedan i drugi automobil uključuje i jedinistven bedž s brojem na insertaciji od ugljeničnih vlakana na armaturnoj tabli, uz sertifikat o autentičnosti.

Aston Martin

Britanska marka je u Gudvud stigla sa čak osam modela, od kojih tri imaju svoje dinamične premijere: nova DBS Superleggera, V12 Vantage V600 i Rapide AMR. U međuvremenu, tri verzije DB11 su takođe na štandu Aston Martina, kao i Vulcan AMR Pro, koji će učestvovati u brdsko-brzinskom usponu.

Bentley

Novopečeni rekorder Pikes Peaka u konkurenciji serijskih SUV modela, modifikovana Bentley Bentayga W12, perjanica je ekipe male ali odabrane, koja je pristigla u Gudvud. Uz britansku dinamičnu prezentaciju Bentayge, tu su i Continental GT i Continental GT3 trkač.

Brabham

Novorođena marka, Brabham, takođe je prisutna na ovogodišnjoj manifestaciji. Sa svojih više od 700 ks, BT62 je rasni trkački automobil. I njegovo prisustvo je potvrđeno za učešće u legendarnom brdsko-brzinskom usponu. Dejvid Brebem, sin trostrukog F1 šampiona, Džeka Brebema, rekoa je pre događaja: „Moj otac je mnogo puta prisustvovao ovom festivalu i predivno je nastaviti tradiciju koja podrazumeva da jedan Brebem vozi Brabham uzbrdo.“

BT62 će debitovati u specijalnom crveno-plavom finišu, koji predstavlja jedan od 35 automobila iz „Celebration“ serije, inspirisane BT46B F1 bolidom, u kojem je Niki Lauda osvojio VN Švedske 1978.

BMW

Bavarci su poslali impresivnu ekipu na Festival brzine ove godine. Tu je serija 8 Coupe kao glavna zvezda (ovo je prvo javno pojavljivanje u Velikoj Britaniji), a uz atraktivni kupe su prisutin M8 GTE trkač i i8 Roadster.

U međuvremenu, M8 Gran Coupe Concept, predstavljen prošle godine, takođe ima svoju britansku premijeru.

Ferrari

Dvanaest meseci nakon proslave 70 godina postojanja na Goodwood Festival of Speed, italijanska marka se vraća sa ekstremno interesantnim modelima. 488 Pista i 812 Superfast će imati svoje dinamičke britanske premijere, dok će FXX, 599 XX i FXX K Evo biti u Supercar Paddocku. Pored toga, posetioci će imati mogućnost da se pridruže ekipi iz Ferrarijevog boksa u merenju vremena zamene točkova na Ferrariju 488 GTE sa Le Mana.

Ford

Ranije ove godine, na Salonu automobila u Detroitu, Ford je predstavio novi Mustang Bullitt, inspirisan Mustang GT Fastbackom iz čuvenog filma iz 1968. sa Stivom MekKvinom u glavnoj ulozi. I original i novajlija imaju svoju britansku premijeru u Gudvudu i oba modela će se „popeti uzbrdo“. Vojvoda od Ričmonda je povodom ovoga rekao: „Imati originalnu ikonu prisutno, pored koje je moderni naslednik, tačno 50 godina nakon filma, fantastičan je način da se obeleži ovaj poseban jubilej.“

Honda

Hona namerava da proslavi svoje auto-moto nasleđe na ovogodišnjem festivalu, tako da je u Englesku poslala čitavu lepezu trkački automobila i motocikala. Hondin F1 bolid iz 1968., RA301, učestvovaće u usponu, a za volanom će biti glavom i bradom Džejson Baton, šampion Formule 1 iz 2009. Učešće će uzeti i Civic Type R BTCC i NSX supersportista.

Jaguar

Još jedna marka koja je poslala specijalistu za „brzo penjanje“. Reč je o modelu F-Pace SVR sa 550 ks, dok je XJ50 na Jaguarovom štandu u čast proslave 50 godina postojanja ove limuzine. Takođe je prisutan i novi, električni I-Pace, uz XE SV Project 8 i Invictus GT4 Racing F-Type SVR.

Land Rover

Britanska marka slavi 70 godina postojanje u visokom stilu, sa 70 modela iz svih sedam dekada egzistencije. Tu je HUE166, prvi pretproizvodni prototip Land Rovera, razne verzije Defendera, Range Rovera, Freelandera, pa sve do novog Velara.

Šlag na tortu mu dođe moćni Defender Works V8, koji će se penjati uzbrdo dva puta dnevno, a vozač kaskader, Teri Grant, ciljaće na najbržu milju na dva točka u Range Rover Sportu SVR.

McLaren

Britanski proizvođač supersportskih automobilu je u Gudvud došao sa modelom pod nazivom 600LT, a reč je o „naoštrenoj“ verziji 570S, predviđenoj za stazu, sa 600 ks, ozbiljnim vertikalnim aerodinamičkim pritiskom i sprovedenom „dijetom“.

Mercedes

Novo „čedo“ Mercedesa-AMG će podići prašinu na čuvenom usponu. AMG GT 63 S sa četvoro vrata, predstavljen u Ženevi, isporučuje 640 ks i „na nišanu“ ima Porsche Panameru Turbo S.

MINI

Još jedna britanska marka. Naravno, MINI je pod BMW-ovim okriljem, a u Gudvud je stigao sa dva koncepta. Prvi je prvi put predstavljen na prošlogišnjem IAA u Frankfurtu. Reč je o MINI Electric Conceptu, koji će posetiocima pružiti uvid u ono šta mogu očekivati od serijskog koncepta. S druge strane, MINI John Cooper Works GP koncept slavi dostignuća marke na reliju u Monte Karlu pre pola veka.

Rolls-Royce

Festival brzine će omogućiti prisutnima da se dive novom Cullinanu. Ne samo što će zauzeti centralno mesto na štandu Rolls-Roycea, već su dva pretproizvodna modela adekvatno opremljena i modifikovana, da mogu da izvlače iz nevolje četvorotočkaše koji bi eventualno doživeli incident i sletanje s puta.

Na štandu će se naći specijalne verzije Phantoma, Dawna, Ghosta i Wraitha.

Polestar

Još jednu dinamičnu prezentaciju je pripremila bivša Volvoova performantna filijala – Polestar. Polestar 1, elektrifikovani sportista sa 600 ks, poput Mercedesa i McLarena, i on će ići uzbrdo što je brže moguće.

Tesla

Tesla je u Gudvud stigao sa Modelom 3 američkih specifikacija. Ovo je prvo pojavljivanje novog Teslinog pulena u Evropi. Mada nema naznaka da će učestovati u usponu, fanovi marke i potencijalni kupci će moći izbliza da ga pogledaju, uz Model S i Model X.

Toyota

Kao što smo već najavili, Toyota je potvrdila prisustvo A90 Supre, koja će imati svoju javnu premijeru na Festivalu brzine.

AutoRepublika

 

 

 

 

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments