1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Jaguar Land Rover gubi strpljenje sa britanskim vlastima
Jaguar Land Rover gubi strpljenje sa britanskim vlastima
0

Jaguar Land Rover gubi strpljenje sa britanskim vlastima

549
0
Podelite sa prijateljima:

Brexit dovodi u pitanje 80 milijardi funti britanskih investicija u JLR.

Automobilska industrija je konačno izgubila strpljenje u vezi sa britanskim vlastima i Brexitom. Nakon prošlomesečnog upozorenja BMW-a  i Društva proizvođača i trgovaca automobilima, šef Jaguar Land Rovera, Ralf Spet, konačno je prekinuo ćutanje na dotičnu temu, pitajući se da li će kompanija uopšte biti kadra da ostane „britanska“ ukoliko Brexit bude kompletiran.

Reč je o firmi koja je potrošila više od 50 milijardi funti u Ujedinjenom Kraljevstvu u proteklih pet godina i koja podržava više od 300.000 radnih mesta. Sada dovodi u pitanje svoju posvećenost daljim investicijama od 80 milijardi funti do 2022. godine. Slušajući šta imaju da kažu neki od političara u vezi sa tim kako se automobili zaista proizvode, teško je kriviti JLR što uleće u oštar „klizeći start“.

Logistika, komponente i lanac snabdevanja su jedna stvar. Međutim, Spet je takođe sugerisao da JLR već sada ima teškoće da privuče međunarodne talente, što su resursi koji su glavna pogonska sila u razvoju tehnologije baterija, info-zabave, kao i opšteg kvaliteta, ili u Spetovom slučaju, menadžerskih veština.

Britanske vlasti i dalje nisu pronašle način da na najbolji način otklone trgovinske barijere, ali se i dalje drže ideje o praktično nemogućem ograničenju kretanja ljudi. Više od dve godine nakon izglasavanja Brexita, ispostavlja se da je drugonavedena politika prilično opasna.

 

(549)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments