1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Supra prototip na Goodwood Festival of Speed
Toyota Supra prototip na Goodwood Festival of Speed
0

Toyota Supra prototip na Goodwood Festival of Speed

153
0
Podelite sa prijateljima:

Prototip će se pojaviti na Festivalu brzine u Gudvudu, gde će biti i provozan.

Toyota je iskoristila društvenu mrežu Twitter prošle nedelje, da bi lansirala „tizer“  vezan za novu Supru i najavu pojavljivanje u Gudvudu. Sportski kupe je na taj način ponovo u žiži zbivanja, verovatno korak pre predstavljanja serijskog modela.

Skidanje vela sa prototipa ovog vikenda u Gudvudu će biti nešto više od ulepšavanja prizora uz GR Supra Racing koncept, jer će ga provozati glavni inženjer, Tecuja Tada, kao i Toyotin „vozač majstor“, Hervig Denens.

Kupe sa zadnjim pogonom će biti kamufliran crno-crveno-belim šarama, uz „pismeno podsećanje“ na Toyota Gazoo Racing.

Toyota je potvrdila da će Supra biti pogonjena rednim šestocilindrašem pozicioniranim napred. Međutim, dodatni detalji nisu obelodanjeni. Smatra se da je reč o BMW-ovom 3,0-litarskom motoru sa oko 340 ks i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Glasine kažu da će nova Supra do „stotke“ ubrzavati za neke četiri i po sekunde, a mogla bi u igri da bude i osnovna varijanta sa 2,0-litarskim, četvorocilindarskim motorom sa 250 konja.

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments