1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Nove FIA „čarolije“: Raikonen dobio dva kaznena poena
Nove FIA „čarolije“: Raikonen dobio dva kaznena poena
0

Nove FIA „čarolije“: Raikonen dobio dva kaznena poena

284
0
Podelite sa prijateljima:

Raikonenu uručena dva kaznena poena na superlicencu zbog incidenta s Hamiltonom.

Kao što smo svi mogli da vidimo na trci u Silverstonu, nešto što je često bilo karakterisano kao „trkački incident“ u brojnim ranijim slučajevima, Kimiju Raikonenu je donelo kaznu od 10 sekundi. Interesantno u svemu je što je za veoma sličnu stvar koju je doživeo sa Botasom na VN Francuske, Fetelu dodeljena kazna od – 5 sekundi!?

Ferrarijev vozač je snažno kočio, međutim točak je blokirao i on nije uspeo da dovoljno uspori da bi izbegao kontakt sa Hamiltonom. Mercedes se okrenuo na stazi, što je vozača Mercedesa bacilo na začelje kolone.

Stjuardi su naravno istražili incident, nakon čega je Raikonen dobio kaznu od 10 sekundi, a da bi sve bilo još apsurdnije, uručena su mu dva kaznena poena na njegovu superlicencu.

Šta to zapravo znači? Uz ova dva, Raikonen ima pet kaznenih poena u okviru 12 meseci. Vozačima koji dobiju 12 kaznenih poena u okviru perioda od godinu dana, zabranjuje se učešće na jednoj trci.

Ovo nije prvi put da FIA ispada potpuno smešna u donošenju odluka. Favorizovanje izvesnih vozača, posebno Luisa Hamiltona, prosto opravdava što se Formula 1 naziva „najbržim cirkusom na svetu“, sa naglaskom na „cirkus“, naravno. Uz to, razmaženo ponašanje Mercedesa i samog Luisa Hamiltona (koji je lošim startom direktno izazvao situaciju u kojoj se našao) i neprimerene izjave, samo dolivaju vatru na rastući animozitet koji F1 zajednica gaji prema ovom timu. Samo da ih podsetimo na „kuknjavu“ iz 2016. kada je Rozberg takođe dobio kaznu od 10 sekundi zbog duela sa Raikonenom. Međutim prilikom tog kontakta je namera Rozberga bila potpuno jasna. Toto Volf je kaznu nazvao „besmislenom“. Što bi rekli Hamiltonovi zemljaci: „What goes around comes around“.

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments