1. Home
  2. Vesti
  3. Audi SQ8 će biti dostupan i u dizel varijanti
Audi SQ8 će biti dostupan i u dizel varijanti
0

Audi SQ8 će biti dostupan i u dizel varijanti

295
0
Podelite sa prijateljima:

Dizel će biti preuzet iz SQ7.

Audi je pre više od mesec dana predstavio kamuflirani prototip Q8, a na internetu su sada dostupne brojne špijunske fotografije SQ8 bez maske. To bi mogao da bude znak da se bližimo oficijelnoj premijeri, koja bi trebalo da bude održana u mesecima koji dolaze.

Najnoviji izveštaji sugerišu da kompanija planira da lansira i sportsku verziju do kraja godine. Kada bude stigao, SQ8 će biti u ponudi sa  dva različita pogonska sistema, javlja Autocar. U zavisnosti od tržišta, Audi planira da SUV perjanicu ponudi uz 3,0-litarski V6 benzinac, kao i 4,0-litarski V8 dizel, pozajmljen iz SQ7 i Bentley Bentayge Diesel. U ovim modelima moćni dizelaš isporučuje 435 konja i 900 Nm.

Ljubitelji Audija će se setiti da je marka iz Ingolštata imala sličnu strategiju sa prethodnom generacijom SQ5, koji je takođe u ponudi bio kako u benzinskoj, tako i dizel verziji. Za sada, aktuelni model je dostupan samo sa benzinskim agregatom, ali ne bi bilo iznenađenje da odgovarajući TDI zauzme svoje mesto.

Što se Q8 tiče, u prodajnim salonima će se naći i RS Q8, koji će pogoniti verzija elektrifikovanog V8 iz Porsche Panamere Turbo S E-Hybrid. Ovaj model će stići nešto kasnije na tržište. Isporučivaće oko 680 ks, a glavni rivali će mu biti BMW X6 M i Mercedes-AMG GLE 63 Coupe.

Što se SQ8 tiče, očekujemo ga na štandu Salona automobila u Parizu.

Izvor: Autocar

 

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments