1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Sebastijan Fetel: Kultura kažnjavanja u Formuli 1 nas sprečava da se trkamo
Sebastijan Fetel: Kultura kažnjavanja u Formuli 1 nas sprečava da se trkamo
0

Sebastijan Fetel: Kultura kažnjavanja u Formuli 1 nas sprečava da se trkamo

300
0
Podelite sa prijateljima:

Sebastijan Fetel smatra da se F1 vozači sprečavaju da se trkaju, i da se to sprovodi kroz brojne istrage i kažnjavanja povodom incidenata.

Vozač Ferrarija je u Austriji kažnjen time što je morao da startuje tri pozicije unazad, zbog navodnog ometanja Karlosa Sainca u kvalifikacijama, mada dotični incident nije imao uticaja na rezultat španskog vozača u toj sesiji.

Fetel smatra da je način na koji se obavlja nadzor nad incidentima između vozača „bespotreban“.

„Rekao sam da nisam ljubitelj ovih kazni. Takođe sam rekao i ranije da je naša sopstvena greška, kao vozača, što sedimo ovde u petak posle podne (na brifingu vozača) žaleći se oko odluka i nedoslednosti“, rekao je Fetel pred VN Velike Britanije. „Auto-moto sport nije „crno-beo“, tako da ne može svaka odluka biti ista i uopšte ne vidim potrebu da se svaki put nešto odlučuje, ali u to se ovaj sport pretvorio.

Svaki incident se analizira a takozvanim „trkačkim incidentima“ se više ne dozvoljava da se dešavaju.

Kao posledicu svega imamo debelu knjigu pravila, koja bi mogla da ima naslov „Ne dozvoljava nam se da se trkamo“, jer ponekad se zaista tako osećamo.“

Fetel je rekao da se ne može izbeći da do kraja sezone još vozača ne bude pogođeno trenutnim pristupom suđenja.

„U toj situaciji, u Austriji, niko nije bio ugrožen. Karlos je rekao da nije bilo problema i da je razumeo situaciju i bio je potpuno opušten. Ipak, sve se završilo sa kaznom“, dodao je Nemac. „Naravno, meni je to pokvarilo dan, a verovatno će tako prolaziti i drugi vozači tokom sezone. Mislim da su te stvari jednostavno nepotrebne.

Ne radi se o tome da izgubite glavu ili uradite nešto sumanuto s namerom, već jednostavno proveravate do koje granice možete ići i ponekada napravite grešku.

Postoji trend da se oko svega život vrše istrage, a ja ne volim tu reč.“

 

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments