1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Cayenne Coupe bez kamuflaže
Porsche Cayenne Coupe bez kamuflaže
0

Porsche Cayenne Coupe bez kamuflaže

318
0
Podelite sa prijateljima:

Razvoj modela Porsche Cayenne Coupe je očigledno daleko odmakao, što se može zaključiti iz špijunskih fotografija koje otkrivaju da je model pred skorim predstavljanjem. Dakle, uskoro će BMW X6 i Mercedes-Benz GLE Coupe i Audi Q8 dobiti novog rivala na tržištu.

Test autoobil je snimljen skoro bez ikakve kamuflaže sa prednje strane što je dalo priliku da se uspostavi konstatacija kako je on identičan konvencionalnom Cayenneu. Glavnina stiliskih izmena u odnosu na aktuelnu SUV verziju se odnosi na zadnji kraj, odnosno na padajuću liniju krova i njome uslovljene izmene.

Nesvakidašnji je C stub, kao što je specifičan i okvir zadnjeg bočnog stakla. Registarske tablice su izmeštene sa poklopca prtljažnika na zadnji odbojnik.

Ostaje da se stekne i prvi uvid u unutrašnjost ovog kupe krosovera, ali je skoro izvesno da se ona neće razlikovati od standardnog Cayennea. Međutim, isto tako je sigurno da će se žrtva stilu kupea ogledati kroz redukovan nivo praktičnosti, kako u smislu manje ponude prostora za glave putnika na zadnjoj klupi, tako i u smislu manje zapremine prtljažnika, koja u aktuelnom konvencionalnom modelu iznosi celih 770 litara.

Neke ranije fotografije prototip verzija ovog kupe krosovera otkrile su da je testni primerak posedovao čisto električni ili barem hibridni pogon. Platforma na kojoj će ležati novitet, identična je onoj koju koristi standardna verzija, kao i Porsche Panamera. Pored verovatne hibridizacije kupe verzije Cayennea, ostatak pogonskih sklopova će biti preuzet sa standardne verzije.

Sledeći logičan potez u kupeizaciji krosover game, Porsche bi mogao da preduzme u smislu prilagođavanja standardne verzije manjeg SUV-a, koji trenutno prolazi kroz proces restilizacije, Macan. Pored već etablirane konkurencije, novi kupe krosover će morati da se suoči i sa modelom Range Rover Coupe, čija se premijera očekuje do kraja godine.

 

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments