1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo objavio novu marku u svetu mobilnosti za 2019. godinu – “M”
Volvo objavio novu marku u svetu mobilnosti za 2019. godinu – “M”
0

Volvo objavio novu marku u svetu mobilnosti za 2019. godinu – “M”

236
0
Podelite sa prijateljima:

Volvo je objavio da je oformio novi brend u svetu mobilnosti koji je nazvan “M”, sa ciljem omogućavanja potencijalnim klijentima momentalni pristup njihovim vozilima koji bi se realizovao putem interneta, odnosno upotrebom nove aplikacije.

Usluga će podrazumevati više od pukog predstavljanja pozicioniranosti slobodnih vozila kao i mesta na kojima se automobili mogu preuzeti. Aplikacija će biti u stanju da pamti navike i preferencije klijenta, pa iz Volvoa tvrde da će i sama usluga biti više personalizovana. Početak funkcionisanja aplikacije u matičnoj zemlji, Švedskoj, kao i u SAD je zakazan za 2019. godinu, uz plan da u periodu koji sledi, bude uvedena i na ostala tržišta.

Marke iz oblasti mobilnosti postaju sve više i više nezaobilazni deo planova mnogih proizvođača automobila. Volkswagen trenutno radi na predstavljanju svoje MOIA marke, koja će biti angažovana u pružanju usluga korišćenja jednog vozila od strane više vozača, a za šta će biti upotrebljeni posebno izrađeni, čisto električni autonomni četvorotočkaši iz minivan segmenta.

PSA grupa je predstavila svoju šemu car-sharing usluge, nazvanu Free2Move, dok Ford i Lyft u partnerstvu, razvijaju aplikaciju za korišćenje flote autonomnih taksi vozila, čiji početak rada je planiran za 2021. godinu.

Volvo već poseduje dvatesetogodišnje iskustvo u pružanju usluga ovog tipa. Podmarka kompanije, Sunfleet funkcioniše od 1998. godine na švedskom tržištu, a sama flota obuhvata 1.700 vozila. Sa predstavljanjem novog M brenda, delatnost Sunfleeta će biti preneta na novoformirano odeljenje. Javni testovi nove usluge su zakazani za ovu jesen.

M linija ponude će postati još jedan nekonvencionalni vid generisanja prihoda za kompaniju Volvo, čime će se pridružiti već postojećim uslugama definisanim kroz linije On-Call i Care by Volvo. Prema planovima kompanije koje je predstavio njen izvršni direktor Hakan Samjuelson, marka će se truditi da “privuče više od pet miliona direktnih korisnika” putem sličnih usluga, do 2025. godine.

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments