1. Home
  2. Zelene strane
  3. Drastičan pad tražnje za EV baterijama doveo do obustave proizvodnje u vodećoj svetskoj kompaniji
Drastičan pad tražnje za EV baterijama doveo do obustave proizvodnje u vodećoj svetskoj kompaniji
0

Drastičan pad tražnje za EV baterijama doveo do obustave proizvodnje u vodećoj svetskoj kompaniji

187
0
Podelite sa prijateljima:

Četvrti najveći svetski proizvođač litijum jonskih baterija za električna vozila, kineska kompanija OptimumNano Energy Company je pre nekoliko dana objavila informaciju da obustavlja svu proizvodnju zbog naglog pada tražnje, prenosi Nikkei Asian Review.

OptimumNano, sa sedištem u Šenženu je zauzimao mesto na skali najvećih svetskih proizvođača baterijskih jedinica, odmah iza kompanija CATL, BYD i Panasonic. Prethodne godine, isporuke baterija iz ove firme su iznosile ukupno 5,5 gigavat sati, na nivou cele prethodne godine.

Rukovodstvo kompanije je obelodanilo javnosti da je kompletna proizvodnja baterija stopirana početkom jula, na period od šest meseci, zbog oštrog pada obima narudžbi.

Uprkos nedavnom eksplozivnom rastu tražnje za elektrifikovanim vozilima u Kini, OptimumNano je teško pogođen odlukom kineske vlade da obustavi podsticaje za proizvodnju i kupovinu određenog broja EV, koja ne ispunjavaju izvesne tehničke standarde. 

Namera kineskih vlastodržaca je bila i da sa tržišta eliminiše veliki broj slabih i tehnički nedovoljno razvijenih kompanija, jer je zapažen trend podnošenja brojnih falsifikovanih zahteva za korišćenje sredstava iz fonda državnih podsticaja.

OptimumNano je bio teško zavisan od proizvođača električnih autobusa niskog tehnološkog nivoa, kao i ostalih manjih proizvođača na čije poslovanje su veliki uticaj imale državne subvencije. Mnoge od takvih kompanija su prestale sa radom nakon izmene državne politike u ovoj oblasti.

Kompanija je objavila da su sva zaposlena lica dobila prinudni odmor do kraja godine.

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments