1. Home
  2. Vesti
  3. Renault u septembru pokreće „car sharing“ program u Parizu
Renault u septembru pokreće „car sharing“ program u Parizu
0

Renault u septembru pokreće „car sharing“ program u Parizu

221
0
Podelite sa prijateljima:

Renault će u francuskoj prestonici i njenoj okolini lansirati servis prevoza po pozivu i deljenja vozila.

Renault i njegov domaći rival, PSA grupa, nadmeću se u oblasti „car sharing“ servisa, koji bi trebalo da pokrije Pariz i zameni Autolib, uslugu prevoza koju vodi francuski tajkun, Vensan Bolor, kojem su nakon nesuglasica, lokalne vlasti otkazale podršku.

Renault već u ponudi ima „car sharing“ servis u Francuskoj, pod nazivom „Renault Mobility“, a u Madridu operiše 500 električnih Zoe modela. Renault kaže da se nada da će u Parizu klijentima na raspolaganje staviti više od 2.000 vozila.

Gradonačelnica Pariza, An Idalgo, takođe je na konferenciji za medije izjavila da su i druge kompanije izrazile planove da se uključe u „car sharing“ projekte u francuskoj prestonici.

PSA će tokom poslednjeg kvartala ove godine lansirati „car sharing“ program u Parizu, koji će vozačima omogućavati da odaberu električno vozilo na jednoj lokaciji i ostave ga na drugom mestu.

Autolib, lansiran 2011., ima 150.000 aktivinih korisnika, a njegovi mali srebrni automobili su postali uobičajen prizor na pariskim ulicama. Međutim, problemi sa čistoćom, parkingom i rezervacijama, kao i konkurencija u vidu Ubera, doveli su do predviđene akumulacije gubitaka od 293 miliona evra do 2023. godine.

Izvor: Reuters

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments