1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW M5 by Manhart – monstrum sa preko 700 konja (VIDEO I GALERIJA)
BMW M5 by Manhart – monstrum sa preko 700 konja (VIDEO I GALERIJA)

BMW M5 by Manhart – monstrum sa preko 700 konja (VIDEO I GALERIJA)

822
0
Podelite sa prijateljima:

Gotovo 100 ks više u odnosu na M5 Competition!

U suštini, uvek može bolje, više, snažnije. Tom filozofijom se poveo Manhart prilikom kreiranja svoje verzije BMW-a M5, pod imenom MH5 700. Ista ekipa koja je kreirala X6M sa 888 konja, „frizirala“ je i M5 F90, koji je spreman da se nosi s Brabusovim pulenima.

U najsnažnijem izdanju, 4,4-litarski biturbo V8 isporučuje 625 ks (Competition) i 750 Nm. „Normalnom čoveku“ zaista ne treba više od toga, ali u Manhartu znaju da postoje i oni „nenormalni“, pa su MH5 podarili 723 ks i 840 Nm. Sa 98 konja i 120 Nm više, Manhartov supersedan je prava drumska raketa. Mada brojke koje reflektuju performanse nisu objavljene, sigurno je da su superiornije od onih s kojima raspolaže M5 Competition, a reč je o 3,3 sekunde do stotke i 10,8 sekundi do 200 km/h.

To nije sve. Nemački tjuner je primenio izvesne modifikacije na karoseriji, pa je tako MH5 profitirao na više komponenti od ugljeničnih vlakana. Točkovi su prečnika 21 cola, a zvuk… treba poslušati.

 

(822)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments