1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Nissan GT-R50 by Italdesign – japanska mašina iz snova (VIDEO I GALERIJA)
Nissan GT-R50 by Italdesign – japanska mašina iz snova (VIDEO I GALERIJA)

Nissan GT-R50 by Italdesign – japanska mašina iz snova (VIDEO I GALERIJA)

310
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan GT-R50 by Italdesign je kreiran u ime proslave 50 godina postojanja GT-R-a i Italdesigna.

Nazvan „GT-R bez granica“ od strane Alfonsa Albaise, višeg potpredsednika Nissanovog globalnog dizajna, automobil zaista izgleda impresivno.

Čini se da su sve linije nove, ali u isto vreme je zadržana karakteristična estetika GT-R-a. Osnovu za GT-R50 čini aktuelni Nismo model.

S prednje strane, primetan je unutrašnji „zlatni“ element koji uokviruje masku hladnjaka. Hauba motora ima naglašeniju izbočinu, dok sa obe strane počivaju LED farovi, koji se pružaju od ventilacionih otvora do lukova točkova. Dizajneri su liniju krova snizili za oko 5,5 centimetara.

Lukovi točkova izgledaju mišićavo a redizajniran je i zadnji prozor. Jedinstveni točkovi od 21 cola kompletiraju atraktivan izgled.

Što se unutrašnjosti triče, tu su dva različita finiša od ugljeničnih vlakana na centralnoj konzoli, instrument panelu i vratima. Crna italijanska koža i crna alkantara su materijali upotrebljeni za presvlačenje sedišta. Naravno i ovde su prisutni zlatni akcenti.

E, da pređemo na suštinu. Nismo je 3,8-litarski biturbo V6 „pojačao“ na 720 ks i 780 Nm. U izmene se ubrajaju GT3  turbo punjači i veći međuhladnjaci. Revidiran je i profil bregastog vratila, dok je protok goriva kroz brizgaljke pod većim pritiskom. Tu je i robusnije kolenasto vratilo, kao i modifikovani ležajevi. Inženjeri su takođe pojačali i sekvencijalni menjač s dvostrukom spojnicom i pojačali su diferencijale i pogonska vratila.

Poradilo se i na ogibljenjju, tako da su je tu sada Bilsteinov sistem kontinualnog sistema amortizacije. Kočnice dolaze iz firme Brembo, dok su gume Michelin Pilot Super Sport.

Nissan GT-R50 by Italdesign debituje u Evropi sledećeg meseca.

 

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments