1. Home
  2. Industrija
  3. VW će stopirati proizvodnju određenim danima zbog usklađivanja sa WLTP procedurom
VW će stopirati proizvodnju određenim danima zbog usklađivanja sa WLTP procedurom
3

VW će stopirati proizvodnju određenim danima zbog usklađivanja sa WLTP procedurom

269
3
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen planira da zatvori glavnu fabriku u Volfsburgu na jedan do dva dana nedeljno između od avgusta do kraja septembra, da bi se pozabavio rešavanjem problema vezanih za uvođenje novog, WLTP testnog ciklusa.

Nova testna procedura, bazirana na podacima iz realnog saobraćaja, rezultirala je u poprilično višim izmerenim nivoima ugljen-dioksida, nego što je to bio slučaj sa odlazećim NEDC-om, što stvara probleme u okviru licenciranja i prodaje.

Zbog kašnjenja, VW će zaustaviti proizvodnju nekih modela u više fabrika, nakon što je Daimler prošle nedelje okrivio WLTP i trgovinski konflikt između SAD i EU za snižavanje profitne stope.

Volkswagen će takođe stopirati fabriku u Cvikauu, kao i proizvodnju komponenti, što će rezultirati kašnjenjem u proizvodnji, saopštila je kompanija. Fabrika u Emdenu će takođe biti zatvarana određenim danima u trećem i četvrtom kvartalu zbog slabije potražnje za modelima iz D segmenta. Upravo u Emdenu se proizvodi Passat.

 

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako je Opel mogao na vreme da izvrši WLTP testiranja svih svojih modela, mogao je i VW – da mu se većina ranijih NEDC deklaracija verovatno u bitnome nije zasnivala na prevari…

Odesza

Što zbog nedostatka dijelova (gpf,dpf,src),a što ponajviše da VW ima preko 300 modela (kombinacija),a takvo što nije moguće u izvjesnome roku istestirati…

moron

Pa, majku mu, nije taj WLTP juče pao sa neba, kao neka „viša sila“, nšto što se nije moglo ni „pretpostaviti“. Zna se odavno za WLTP, bilo je dovoljno vremena i mogao je VW blagovremeno da preduzme potrebne radnje. I da to uspešno i na vreme završe da su im „motori bili ok“. Ali, mislim da je problem bio baš tu, što im jedan motor na nivou grupacije „deli“ barem 10 modela, svaki sa po 10 podvarijanti i kada su shvatili da im taj jedan motor „ne prolazi“ eko testove po WLTP ( bez nekih dodatnih modifikacija, makar softveraških, koje… Pročitaj više »