1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Alfa Romeo 4C
Kraj za Alfa Romeo 4C
1

Kraj za Alfa Romeo 4C

271
1
Podelite sa prijateljima:

Model 4C u kupe varijanti odlazi u istoriju, dok će kabrio varijanta biti dostupna još neko vreme. 

Novi petogodišnji plan FCA, odnosno Alfe, nema prostora za navedeni model, te će od januara 2019. godine, 4C kupe otići u penziju. Od pojave na tržištu, ovaj automobil trebalo je da pogura prodaju italijanskog brenda i nametne se kao najveći konkurent Porscheu 718 Caymanu.

Kao glavno tržište predviđene su SAD i Kina, no ni na jednom od ta dva Alfa 4C se nije proslavila. Jednostavno, i ovaj segment trpi zbog SUV manije koja vlada na globalnom nivou, ali je i konkurencija žestoka.

Testovi Alfa Romea 4C upućivali su na to da je u pitanju veoma performantan automobil, a neki su ga nazivali i „mali Ferrari“. Ipak, bilo je i pregršt mana: loša zvučna izolacija, neudobna sedišta, izuzetno mali prtljažnik, nedostatak prostora za sitnice unutar kabine, kao i preglednost unazad…

Italijanska marka najavila je da će zamena za odlazeći model biti 8C.

 

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Svi je hvale, a malo ko da je kupi … Klasika. U svetu. A i kod nas. Pa, ako proguglate oglase, videćete da kod nas ima i novih Alfi Giulia iz 2016, koje kod dilera još čame neprodate. A sa zaista ogromnim popustima. I rekao bih – sa skromnom cenom. Ali, „niko“ …